Lees verder

Monique turnt districtsfinale

Tropische warmte, bijna 30 graden maar toch stond het districtskampioenschap 4e divisie op het programma in Amersfoort. Monique had zich hiervoor gekwalificeerd dus samen met Sanne (leiding) en moeder Inge reden ze in de middag naar Amersfoort. Sprong het eerste toestel. Het werd een overslag en dat deed ze netjes. Beide sprongen werden gewaardeerd met een 8,400 voor de uitvoering. Door de lagere uitgangswaarde (2,00) blijf je dan wel achter op de concurrentie maar er waren nog drie toestellen te gaan.

Brug, ht onderdeel van Monique. Het hele seizoen blinkt ze hierop uit en ook nu weer. Een prachtige oefening met 11,867 punten de hoogste score in het deelnemersveld van 36 turnsters. Hiermee klauterde ze weer omhoog in het klassement. Ook balk ging goed. De jury gaf voor de uitvoering een 8,100 en de eindscore van 11,300 punten was goed voor plaats 8.

Monique Huiveneers

Monique stond er goed voor. Een top tien klassering, misschien nog hoger, zat er zeker in. Maar....op vloer ging het mis. Een val met de salto voorover en jammer genoeg maar een 9,700 op dit onderdeel. Hierdoor viel ze terug in het eindklassement naar plek 21. Helaas, maar niks aan te doen. Monique heeft een fantastisch seizoen achter de rug met mooie uitschieters. Ook voor haar is het wedstrijdseizoen voorbij en kan zij de komende weken tot aan de zomervakantie zich richten op de trainingen.Al uw ideen en opmerkingen kunt u hier kwijt.