Lees verder

Warm NK in Waalwijk

Met extreme temperaturen voor de maand mei (bijna 30 graden) stond toch het bondskampioenschap 3e divisie/N3 op het programma in Waalwijk. Namens onze vereniging hadden 4 turnsters zich rechtstreeks gekwalificeerd voor deze finale. Sylvie, Manon en Liese bij de pupil 2, N3 en Eva bij de senioren. Jolijn was eerste reserve, zij kwam nog geen tiende tekort voor rechtstreekse plaatsing maar.... vrijdagmiddag kwam er bericht dat ze ingezet kon worden bij de junioren. Wat leuk voor haar want zij turnt een heerlijk seizoen.

In ronde 1 de pupillen met Miranda en Les als leiding. Sylvie draait een goed seizoen, is al districtskampioen en won de halve finale in Leek. Wat kon ze vandaag tijdens deze finale? Sprong het eerste onderdeel en daar liet het trio wel wat punten liggen op de concurrentie. Liese was nog het beste met de 12e plaats met 13,366 punten. Maar de punten lagen heel dicht bij elkaar en de beste onderdelen van onze turnsters moesten nog komen. Bijvoorbeeld brug. Het onderdeel waar Sylvie altijd op uitblinkt en ook nu weer. Niet de hoogste score (tweede) maar de 13,900 mocht er zijn. Ook Manon turnde een goede brugoefening, de 5e score met 13,150 en Liese zat daar net achter met 13,000 punten.

Manon Schuur, Sylvie Flantua & Liese Altorffer

Toen naar balk. Helaas kon Manon een val niet voorkomen en o.a. hierdoor verloor ze veel punten. Liese en Sylvie turnde uitstekende oefeningen waarbij Liese haar 13,800 punten de 5e score was; Sylvie turnde 13,750 punten bij elkaar en ook dat was een knappe prestatie. Sylvie en Liese zaten echt lekker in de wedstrijd en ook op vloer zaten ze erg dicht bij elkaar. Sylvie haar oefening was goed voor 13,433 punten en Liese kreeg 13,400 punten. Manon turnde geen vlekkeloze oefening en bleef steken op 12,733 punten. Het was spannend boven in het eindklassement maar Sylvie kwam net 0,017 (!) punt tekort voor een podiumplaats. Zij werd 4e. Balen maar wat heeft ze het goed gedaan. Liese werd 8e, ook erg knap en Manon 26e. Wat een mooie ervaring weer voor deze drie turnsters.

Eva (senior) en Jolijn (junior) zaten in ronde 3 tegenover elkaar dus kwam Danique assisteren; Les was naar huis. Voor Jolijn een extra toetje dat je als reserve toch mee mag doen. Lekker turnen, niks verwachten en genieten. En dat deed ze ook. Haar brugoefening was erg goed en de 11,200 punten was goed voor de 6e score. Op balk deed ze twist af en op sprong turnde zij een half in/heel uit. Lekker om even wat dingen te kunnen laten zien tijdens een finale. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Jolijn werd 26e.

Eva scoort altijd hoog op vloer en ook nu weer. Haar zefgemaakte oefening voerde ze erg netjes uit. De jury waardeerde de uitvoering met 8,367 punten en dan met een D-score van 3,9 zit je dik boven de 12 punten. Heel goed. Op balk viel ze echter met de sisonne. Dat was jammer want ze turnde verder nog 10,600 punten bij elkaar. Ook op brug liet ze teveel punten liggen om een top tien klassering in de wacht te slepen. Uiteindelijk werd Eva in het eindklassement 18e. Een goed resultaat in een sterk deelnemersveld van 36 turnsters.

Eva Bax en Jolijn van Vliet

Morgen zijn in Waalwijk de toestelfinales. Sylvie heeft zich gekwalificeerd voor brug en balk. Manon en Liese staan nog als reserve genoteerd.Al uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.