Lees verder

4 turnsters op NK 2e divisie

Tilburg, dť locatie dit jaar voor het bondskampioenschap 2e divisie waarvoor Ben Hui (pupil 1, N2), Famke & Robin (jeugd N3) en Sanne (senior) zich hadden gekwalifceerd tijdens de halve finales. Geweldige prestaties van deze turnsters die zich bij de laatste 36 van Nederland scharen. Gelukkig was de temperatuur goed te doen in de zaal. Ben Hui mocht als eerste en samen met Miranda was ze rond 08.30 uur al in het sportcomplex.

Miranda en Ben Hui

Balk als eerste toestel en dat ging direct goed. Een prachtige oefening met een score van 13,833 punten wat uiteindelijk de tweede score bleek te zijn. Knap begin hoor. Ben Hui verkeerde in goede vorm en liet dat ook zien op vloer met 13,250 punten. Met de 13,400 op sprong moest zij wel wat concurrenten voor zich dulden maar al met al zat een goede en hoge klassering er nog steeds in. Helaas ging het op brug niet goed met de reus. Erg jammer, uitgangswaarde daalde naar 4,5 en ze kreeg van de jury 11,000 punten totaal. Tja, en dan zie je dat de besten van het land bijeen zijn en duikel je snel terug in het klassement. Maar....de 12e plaats in het eindklassement is toch een geweldige prestatie waar zij enorm trots op mag zijn.

Ben Hui na haar balkoefening

In ronde 2, Les was inmiddels ook gearriveerd, het duo Famke en Robin. Het gehele seizoen samen alle wedstrijden geturnd en nu samen op het NK. Een feestje! Brug het eerste onderdeel en hierop laat Famke punten liggen doordat zij geen "plusjes" turnt. Een lagere D-score dus van 4,8 in tegenstellling tot Robin die dit wel doet en uitgaat van 5,7. Dat scheelt al aardig in punten maar Famke haar beste onderdelen komen na de brug. Robin kreeg voor haar brugoefening 13,100 punten en Famke 12,550 punten. Toen naar balk. Ook hier een iets lagere D-score voor Famke (5,1) maar de 12,900 was een prima score om mee verder te komen. Robin zat er net iets achter met 12,700 punten.

Op vloer 13,150 punten voor Famke na een mooi geturnde oefening. Dat kan zij ook wel. Robin liet op dit onderdeel helaas wat punten liggen ten opzichte van de concurrentie met 11,250. Als laatste sprong. Famke sprong goed, stond direct stil en had hierop de vierde score met 13,100 punten. Goed gedaan en mede hierdoor kwam ze de top 10 binnen in het eindklassement. Een mooie 10e plaats op dit NK. Robin kreeg in de uitvoering van haar sprong iets meer aftrek doordat ze niet direct stil stond maar de 12,883 mocht er ook zijn. Uiteindelijk werd zij 27e. Wat een geweldige dag voor dit duo; na afloop kregen alle deelnemers een t-shirt en Famke zien we morgen nog terug tijdens de toestelfinale balk.

Famke Vennema en Robin Schroder

Miranda ging huiswaarts, Les bleef bij Sanne die rond 16.45 uur in actie kwam bij de senioren. Vloer eerste onderdeel en dat ging super. Een strakke oefening met 12,400 punten (5e score). Ook de tsuki ging goed zonder pasjes bij de landing; 12,233 punten. Een goede start van deze finale. Bij de brug ging het wat minder. Ze kwam aan de hoge ligger niet helemaal uit waardoor ze een buikdraai extra turnde voorafgaand aan de reus. Geen extra punten dus en een 9,800 voor haar oefening. Na drie onderdelen stond Sanne toch nog 7e in het tussenklassement dus dat zag er goed uit. Helaas ging haar balkoefening niet zoals hij moest zijn. Val met de salto en geen acroverbinding. Dat kost punten en tussen deze sterke finalisten kelder je dan in het klassement. Sanne werd 25e.

Sanne Oost

Het was een mooie finale en wat fijn dat er veel publiek uit Vianen e.o. naar Tilburg zijn gereden om onze turnsters aan te moedigen. Geweldig!Al uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.