Lees verder

7 turnsters in districtsfinale

Het districtskampioenschap D1/D2 werd dit keer gehouden in Amsterdam. 7 turnsters hadden zich hiervoor gekwalificeerd. Eigenlijk 8 maar Eva Wakkermans is een paar weken terug geblesseerd geraakt en kon deze wedstrijd niet turnen. Een nog grotere zaal dan Amersfoort dus dubbel feest. En de finale gehaald en een leuke zaal om in te turnen!

Op baan 1 het niveau D1 en op baan 2 de categorie D2. Kelsey en Romee waren als leiding mee omdat beide banen steeds bezet waren. Instap D1 (Nynke en Amy) en D2 (Karlijn) begon aan deze wedstrijd. Nynke en Amy begonnen op brug. Karlijn op vloer. Amy een D-score van 5,10; Nynke 5,40. Beiden een 8 voor uitvoering. Netjes. Toen naar balk. Een super mooie oefening van Nynke met een 9 voor de uitvoering en de hoogste score van iedereen met 14,850 punten. Amy viel helaas met de snelle rol en kwam dus precies die ene punt lager uit dan Nynke. Op vloer nam Amy revanche ten opzichte van de regiofinale waar het toen niet helemaal lekker ging. Nu ging het fantastisch en turnde zij 13,167 punten bij elkaar, de op een na beste! De 12,867 van Nynke was ook prima. Op sprong liet Nynke het in de uitvoering wat liggen maar haar marge was groot genoeg om toch een 5e plaats in het eindklassement in de wacht te slepen. En dat werd ook nog beloond met een medaille! Amy werd 10e. Wat een mooi seizoen voor dit duo!

Zoals gezegd, Karlijn begon bij de D2 op vloer en dat deed ze prima met 13,067 ook al moest ze wat toegeven op de concurrentie. Dat was ook het geval op sprong, 12,900 punten maar op brug liet ze zien wat ze in huis had. Een 8,8 voor de uitvoering na een mooie oefening en 13,900 punten totaal. Dat was even lekker. Toen nog naar balk en ook hierop een prima oefening geturnd. De 18e plaats in het eindklassement voor Karlijn is een geweldig resultaat.

Amy, Nynke en Karlijn 5e plaats: Nynke Kampen

In ronde 2 de iets oudere turnsters, dé pupillen 1. In niveau D1 is dit Féline en bij D2 Lisa. Beide turnsters begonnen op sprong, een lekkere indeling. Waar Féline een goed cijfer kreeg voor de uitvoering, daarop moest Lisa in haar niveau inleveren en liep wat achterstand op. Op brug herpakte ze zich met een 8,550 voor de uitvoering en een mooie 13,650 voor de gehele oefening. Nu was het de beurt aan Féline om in de uitvoering punten in te leveren. Dit was ook het geval op balk en vloer. Op beide onderdelen werd ze 13e en mede door haar goede sprong kwam ze in het eindklassement dan ook op plaats 13 terecht. Lisa kreeg nog 0,10 neutrale aftrek op balk maar haar 13,367 was goed voor de zesde score op dit onderdeel. Maar toen kwam haar vloeroefening en deze turnde zij zo mooi. Hiervoor kreeg ze 14,067 punten en dat bracht haar op een 8e plaats in het eindklassement. Erg knap!

Féline en Lisa

Weer een stukje ouder zijn de pupillen 2 Dana (D1) en Valerie (D2). Nu was Valerie alleen door de blessure van Eva maar wel gezellig dat ze samen met Dana de warming=up kon doen. Deze turnsters begonnen allebei op brug, een hoog cijfer voor Dana qua uitvoering en de 14,300 punten was een goede start van deze finale. Ook Valerie begon goed aan deze finale want haar oefening was zelfs de beste van iedereen; 14,050 punten. Geweldig, wat een start! Toen naar balk. Helaas viel Valerie met de radslag en leverde dus punten in. Dana turnde een goede en nette oefening. Haar 13,100 punten was goed voor de vierde score.

Op vloer lieten beide meisjes punten liggen in de uitvoering en moesten bijna alle concurrenten voor zich dulden. Dat was even zuur en kon ook niet direct goed gemaakt worden op sprong. Toch is de 13e plaats voor Dana en de 15e plaats voor Valerie iets om trots op te zijn. 13e en 15e van het gehele district is een fantastische prestatie. Goed gedaan meiden!

Dana en Valerie

Ook voor deze zeven turnsters was het weer een dag om nooit te vergeten. Geweldig om deel te nemen aan een districtskampioenschap. Op naar het volgende seizoen én Eva....beterschap en hopelijk tot snel!Al uw ideeën en opmerkingen kunt u hier kwijt.