Lees verder

8 turnsters in regiofinale

Wat een prestatie! Maar liefst 8 turnsters in de regiofinale 6e divisie/D3 op zaterdag 9 juni in Amersfoort. Dat is op voorhand al knap dus deze 8 turnsters konden gewoon een heerlijke wedstrijd turnen.

In de middag, in ronde 3 de pupillen in niveau D3. Roos, Linde, Hailey bij de pupil 1 en Indi en Femke bij de pupil 2. Kelsey en Sanne waren als leiding mee. De drie jongsten begonnen op balk; Indi en Femke op brug.

Hailey, Linde, Indi, Femke & Roos

Linde begon goed aan haar wedstrijd. Een nette uitgevoerde balkoefening wat 12,650 punten opleverde. Roos viel helaas met de snelle rol en hield 11,200 punten over. Ook op vloer turnde Linde keurig en dat zie je dan weer terug in de score. Hailey raakte wat in de war met haar balk- en vloeroefening maar blijft gewoon lachen en komt vrolijk van de vloer af. Heerlijk! Roos is minder van de netheid maar houdt meer van sprong en brug. Dat deed ze dan ook uitstekend. Een 13,250 op sprong en een goed uitgevoerd brugoefening. Jammer van de aftrek voor een stop halverwege maar toch de vierde score met 13,467 punten. Brug was ook het beste onderdeel in deze finale van Hailey. Ze kwam bijna niet rond met de borstwaartsom maar ze liet zich niet uit het veld slaan en het lukte uiteindelijk toch. In het eindklassement werd Linde keurig 10e, Roos 14e en Hailey eindigde op plaats 32. Goed gedaan meiden!

Op de andere baan dus de pupillen 2, D3. Femke turnde een prima brugoefening met 12,567 punten, Indi kwam niet verder dan 10,867. Op balk een val met de snelle rol en Indi ook nog met de handstand. Erg jammer. Op vloer kon dit tweetal het opgelopen verschil niet echt goed maken maar 12,625 punten op sprong voor Indi was een prima afsluiting. Zij werd 18e en Femke 20e. Goed gedaan meiden.

met leiding Sanne en Kelsey

In de laatste ronde Sem, Isa en Amélie bij de jeugd, supplement H. Zij begonnen op brug en dat was wel een dingetje voor Sem want zij ging voor het eerst salto af doen. Best spannend en technisch kan het nog wat beter maar ze deed het toch maar even. Gelijk 0,10 verbindingswaarde exta en de 10,967 punten was de 5e score. Isa turnt al langer de salto en kan goed "bruggen". Ook nu weer. De tweede score met 11,433 punten. Amélie had moeite met ophurken maar wist toch de schade te beperken. Ze nam direct hierna revanche op de balk. Een goede oefening en de hoogste score met 11,450 punten. Zeer knap. Sem viel helaas met de handstand en kwam niet verder dan 9,900 punten. Isa turnde 10,350 punten bij elkaar.

Op vloer wist Amélie ook een goede oefening neer te zetten; 10,550 punten. Sem kreeg precies 10,000 punten voor haar oefening en Isa zat daar net achter met 9,800 punten. Het trio stond na drie onderdelen goed in het tussenklassement met sprong nog te gaan. Isa leverde te veel in met haar sprong en in het eindklassement werd zij 17e. Sem sprong goed en had de 5e score met 10,042 punten. Bij Amélie ging het wat minder. Zij kwam niet verder dan 9,625 punten maar in het eindklassement eindigde zij op een mooie 9e plaats. Sem werd 11e. Zeer knap van dit drietal.

Sem, Amélie en Isa

Ook voor deze turnsters is het wedstrijdseizoen voorbij. Nog even trainen en dan op naar het nieuwe seizoen!Al uw ideeën en opmerkingen kunt u hier kwijt.