Lees verder

Succesvol DOS Gymfeest

Met ruim 160 jongens en meisjes was het DOS Gymfeest op vrijdag 26 oktober jl. in Sportcentrum Helsdingen een groot succes.

Het Gymfeest is inmiddels een terugkerend evenement geworden in de Herfstvakantie. Elk jaar komen weer (nieuwe) kinderen naar dit feest en dan is Sportcentrum Helsdingen een ideale plek om een dergelijk feest te kunnen houden.

De gymkar van de KNGU hadden we weer gereserveerd. Deze kar zit vol met trampolines, beamer/scherm, opblaasbare attributen, hoepels, linten etc. Je kunt het zo gek niet bedenken maar daar valt wel een zaal mee te vullen. De kar werd dinsdag nog in Nieuwegein gebruikt maar keurig door deze vereniging in Vianen afgeleverd. Op vrijdagmorgen werd de kar door Paul naar Helsdingen gereden. Om elk jaar iets af te wisselen hadden we bij Stardrift een opblaasbaar springkussen gehuurd die 's morgens door Jeff en Les werd opgehaald.


Rond de middag verzamelden alle vrijwilligers zich bij Sportcentrum Helsdingen en werd met elkaar de zaal ingericht. Ook werd uitgelegd welke taken iedereen verder die middag had. Er waren kinderen zo enthousiast dat ze al om ruim 12.30 uur binnen waren. De namen werden (voor zover mogelijk) genoteerd bij de registratietafel waar ook folders, flyers lagen, turnpakjes te koop waren en en vragen gesteld konden worden. Hendri nam bij de entree de honneurs waar en beantwoordde de vragen en verkocht tweedehands turnpakjes.

Eenmaal in de zaal konden de jongens en meisjes zelf bepalen wat ze gingen doen. Springen op de trampolines of opblaasbare tumblings, free-running, lange mat, oefenen met knotsen, linten, hoepels en ballen of springen op het springkussen. Er was genoeg te doen en zo konden alle aanwezigen op een leuke speelse manier kennis maken met de gymsport. Ook dit jaar hadden we weer tribunes in de zaal gezet zodat ouders/verzorgers van dichtbij naar de verrichtingen van de kinderen konden kijken.


Tussendoor konden de kinderen ook nog limonade halen met een spekje.


Enthousiast en met een gezonde kleur op de wangen gingen de kinderen huiswaarts. De kar werd weer ingeladen, de zaal opgeruimd. Wij kijken terug op een zeer geslaagd Gymfeest waar ruim 160 kinderen zich enorm vermaakt hebben. Ook leuk was de komst van de groep van 27 kinderen van de Kinderopvang Vianen.


We bedanken alle vrijwilligers die zich ingezet hebben om dit evenement tot een succes te maken. Er zijn door Ramon Oost foto's gemaakt. Deze zijn te bekijken via onze facebookpagina.Al uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.