Het is vijf turnsters vandaag in de halve finale (3e divisie/N3/N4) te Varsseveld gelukt om zich te kwalificeren voor het bondskampioenschap en toestelfinales die volgend weekend in Vianen wordt gehouden en waarvan wij de organisatie in handen hebben.

Een halve finale turnen is altijd al spannend maar dit keer nog iets meer want als je nu de finale haalt dan mag je in Sportcentrum Helsdingen in Vianen voor “thuispubliek” turnen. Hoe vet is dat!

Nynke Kampen trapte in Varsseveld af bij de pupil 1, N3. Voor het eerst een landelijke wedstrijd voor deze jonge turnster. Maar wat deed ze het goed. Nynke turnde een goede wedstrijd en in het deelnemersveld van 23 turnsters werd zij knap 5e en was kwalificatie een feit. Haar score 13,300 punten op vloer was ook nog genoeg voor kwalificatie toestelfinale. Nynke mag dus zowel op zaterdag als op zondag in Vianen aantreden.


Nynke Kampen

Wie dat ook mag is Liese Altorffer. Geen optimale voorbereiding in verband met vakantie maar bij de jeugd N4 turnde ook zij een uitstekende wedstrijd. Geen grote fouten en lekker stabiel geturnd. Hier een deelnemersveld van 19 turnsters maar Liese pakte toch mooi de bronzen medaille en kwalificeerde zich ook nog voor toestelfinale brug met 13,833 punten.
Wat geweldig dat ook zij in Vianen haar finale mag turnen.


3e plaats: Liese Altorffer

Tegelijk met Liese kwamen op de andere baan de jeugdturnsters Robin Schröder en Famke Vennema in actie. Doel was om bij de eerste twaalf te eindigen want dat was de grens voor kwalificatie. Pittig niveau maar het duo hield zich goed staande en de 6e plaats voor Famke en de 10e plaats voor Robin was genoeg om ook het NK te turnen volgende week. Famke is ook nog aangewezen als reserve voor toestelfinale vloer. Super gedaan hoor!


Robin Schroder, Liese en Famke Vennema

Bij de junioren konden er maar 7 zich plaatsen voor de finale. Voor Ruth van Snippenberg, Pleun van Vliet en Noa Kramer een zware opgave maar in de sport weet je het nooit. Pleun viel tijdens haar balkoefening en dan weet je dat het heel lastig gaat worden. Ruth en Noa turnden een prima wedstrijd en eindigden samen op de 9e plaats. Niet genoeg maar aangewezen als 2e reserve. Pleun werd 16e.


Noa Kramer, Ruth van Snippenberg & Pleun van Vliet

Bij de senioren vier troeven; Ivy van Bruggen, Jolijn van Vliet, Danique- en Anissa Meijdam. Al geweldig dat we met vier senioren in de halve finale staan maar wetende dat er maar 5 recht hebben op een finaleplaats dan wordt dit ook een uitdaging. Ivy en Jolijn turnden een prima wedstrijd maar hun 8e en 9e plaats was niet genoeg. Anissa viel met de pirouette en kwam mede hierdoor niet verder dan plaats 11. Danique, het hele seizoen in bloedvorm, turnde ook nu weer een perfecte wedstrijd. Ondanks de “vervelende” volgorde, starten op vloer, wist ze het goud in de wacht te slepen en de hoogste score op brug gaf haar ook nog kwalificatie toestelfinale op dit onderdeel. Haar winst in deze halve finale betekent dat ze ook nog moet promoveren volgend seizoen naar de 2e divisie. Wat een prestatie!


1e plaats: Danique Meijdam              Danique- en Anissa Meijdam,
                                                                Ivy van Bruggen & Jolijn van Vliet

Volgend weekend dus 5 turnsters van DOS in actie in Vianen. Kom allen kijken!

Uitslagen

5 turnsters naar NK in Vianen