Door de winst tijdens de kwalificatie twee weken geleden in Alkmaar mocht het team Eva, Danique, Noa-Mae en Margot zaterdag aantreden in supplement C tijdens het NK teams in Nijmegen. De winst vorige keer betekende beginnen op sprong. In een prachtig ingerichte zaal in Nijmegen ging het DOS team de strijd aan met 7 andere finalisten. 

Tijdens een finale tellen drie scores voor het eindklassement in tegenstelling tot de kwalificaties waar twee scores tellen. Drie turnen er dus en alles telt mee. Margot is de enige van het kwartet die tsjuki springt en dat leverde 12,350 punten op. Noa-Mae en Danique kregen voor hun half in/heel uit resp. 11,600 en 11,550 punten. De kop was er af. Brug, niet het sterkte onderdeel van het viertal was het volgende onderdeel. Margot, Danique en Eva kwamen hierop in actie. Op zich prima oefeningen maar ten opzichte van de concurrentie laten ze hierop teveel punten liggen in de uitgangswaarde. Margot turnde een prima 10,667. Ook Danique scoorde nog een 10 maar Eva moest genoegen nemen met 9,867 punten. 

De sterkste onderdelen van het viertal kwamen nu; balk en vloer. De voorbereiding voor hun balkoefening was niet optimaal doordat op een ander toestel een ernstige val was en een ambulance moest komen. Dit gaf veel oponthoud en probeer dan je concentratie maar eens vast te houden. Onze meiden mochten nog een keer extra inturnen en uiteindelijk hielden ze hun hoofd koel. 11,600 punten voor Danique met een mooie oefening. De 10,950 voor Eva en de 10,850 voor Noa-Mae waren prachtige cijfers en op dit onderdeel was DOS 3e van alle finalisten. 

Dit seizoen lopen de vloeroefeningen zeer goed. Noa-Mae (12,500), Eva (12,400) en Margot (12,300) turnden mooie oefeningen en waren op dit onderdeel het beste van iedereen. Mede hierdoor schoten ze naar plek 3 in het eindklassement. BRONS op het NK teams!!!! Wat een schitterend resultaat en we zijn trots op deze meiden en natuurlijk trainster Miranda. 

De teamwedstrijden zitten er op. Nu gaan alle turnsters zich opmaken voor het individuele wedstrijdseizoen maar de vorm is er! 

Brons op NK teams