Onze 11 turnsters uit de 2e en 3e divisie die zich hadden gekwalificeerd voor de halve finale waren ingedeeld op 18 maart 2023 in het mooie sportcomplex Topsporthal Rotterdam. Helaas viel Kajsa Cannemeijer uit voor deze halve finale. Tijdens de laatste training brak zij haar enkel.

De dag startte met Louiza el Berkani bij de jeugd 2e divisie. Zij heeft haar plaatsingswedstrijden in het district geturnd dus het landelijke podium was de eerste keer dit seizoen. Dat bracht spanning met zich mee en op het eerste onderdeel balk viel ze dan ook met de sprongenserie. Heel jammer maar nog geen man overboord want vanuit het district had zij veel ranking punten mee naar deze halve finale en vandaag tellen de punten dubbel. Op de andere toestellen ging het prima met zelfs de hoogste score op sprong. Louiza werd 11e en doordat er 14 turnsters met de hoogste ranking door gaan naar het NK zat ze er maar mooi bij. Louiza zien we dus terug op 22 april a.s. in Alkmaar!

Louiza

In ronde 2 kwam Les samen met de turnsters Liese Altorffer en Karolina Herrlitz. Zij turnen bij de junioren 3e divisie en ook zij komen uit de districtswedstrijden. Karolina moest starten op balk en dat ging prima met een enkele wiebel (10,700); Liese eveneens een strakke oefening maar wel een grote wankeling naar haar arabier (9,800). Ook op de andere toestellen ging het lekker met dit duo. Karolina wist zich te meten met de concurrentie en won uiteindelijk goud met 0,3 punten verschil. Zeer knap. De beste op elk toestel plaatste zich nog voor toestelfinales. Karolina was op sprong en brug 2e dus is ze voor deze onderdelen aangewezen als reserve. Wat een prestaties! Voor Liese is het landelijke seizoen nu voorbij. Zij werd 11e maar een goede wedstrijd geturnd! Haar zien we nog wel terug tijdens toestelfinales in het district.

Karolina & Liese

In ronde 3 onze junioren 2e divisie Ben Hui Boer en Famke Vennema. Zij hebben wel op landelijk niveau geturnd dit seizoen maar nog niet heel veel ranking punten gescoord. Er moest vandaag dus wel wat gebeuren!

Het duo begon op vloer en dat ging prima. Ben Hui D-score van 4,0 en een score uiteindelijk van 11,200. Famke D 3,7 en een score van 10,933 punten. Op sprong deed Ben Hui twee sprongen (hurk en hoek) om in aanmerking te komen voor toestelfinales. 11,500/11,450. Famke deed een sprong (10,750). Op brug bleven ze wat achter in de uitvoering maar Famke turnde weer een mooie oefening op balk (11,200); Ben Hui had geen acro acro (10,167). Ben Hui werd in het eindklassement 7e en Famke 13e . Helaas niet genoeg voor het NK en toestelfinales. Voor deze meiden zit het seizoen er ook op.

Famke & Ben Hui

Drie senioren in de 3e divisie. Danique Meijdam, Ruth van Snippenberg en Noa Kramer. Danique stond er goed voor na haar plaatsingswedstrijden dit seizoen. Zij begonnen op vloer. Ruth turnde een extra B-element waardoor haar D-score nu hoger uitkwam, 11,500 punten. Danique net daar onder met 11,267 punten en Noa 10,667. Op sprong speelde Danique op safe met haar 1e sprong, geen tsjuki maar half in/heel uit (11,300). Voor evt. toestelfinale toch de tsjuki nog gesprongen (11,450). Op brug een mooie 10,933 voor Danique (4e score). Op balk gleed Noa van de balk wat haar nogal wat punten kostte. Danique werd knap 4e en mag zich gaan focussen op het NK. Noa werd 16e en Noa werd 18e. Voor hen is het seizoen voorbij.

Inmiddels was het avond en begonnen Noa-Mae Blackwell en Sanne Oost aan hun halve finale 2e divisie bij de senioren. Balk het eerste onderdeel en Noa-Mae moest beginnen. Prima oefening helaas geen acro verbinding (10,767). Sanne had geen steady oefening maar hield er toch een 10,833 aan over. Op vloer een prachtige oefening wat goed was voor een 12,233. Ook Noa-Mae een uitstekende oefening (11,867). Noa-Mae had sowieso een prima dag. Ook op sprong en brug deed ze het erg goed. Zij ging niet voor toestelfinales sprong, Sanne wel. Eerst tsjuki hoek, daarna tsjuki hurk met dezelfde scores 11,850! Sanne stond na drie onderdelen 4e in het klassement en met een hoge ranking op zak lag een NK-ticket voor het grijpen. Maar toen ging het mis op brug. Spanning, gleed weg, 2 vallen, geen eis en dus een laag cijfer. Weg klassement, weg NK. Ze duikelde in het klassement naar plaats 19,. Heel vervelend maar ook dit kan gebeuren. Noa-Mae werd 13e. Wel is Sanne nog aangewezen als reserve bij de toestelfinales sprong en vloer.
Noa-Mae en Sanne zijn nog niet klaar want zij turnen samen met Nine op 1 april de halve finale teams in Den Haag.

Noa-Mae & Sanne

Een lange dag maar met mooie prestaties. 3 NK-tickets en 4 reserveplaatsen voor toestelfinales! We zijn trots op jullie allemaal!

Drie NK-tickets!