Zaterdag 11 maart 2023 stond een lange wedstrijddag op het programma. De tweede individuele kwalificatie middenbouw niveau 4 t/m 6 in Culemborg. Om 07.30 uur werden onze juryleden Annet en Hendri al verwacht in Culemborg én ook Martine was present. Zij doet de jurycursus TD1 en wilde vlak voor haar examen een dagje “schaduwjureren” om te leren van de praktijk. Geweldig! Ook trainster Sanne was present want in ronde 1 had zij 3 turnsters die in actie kwamen. Sayén Hijzelendoorn, Lauren de Groot en Mayra Kasteneer bij de pupil 2, niveau 6.

Mayra, Sayén en Lauren

Sayén ging goed, haalde negens in de uitvoering op sprong, deed op balk en vloer prima mee en stevende op een hoge eindklassering af. Op het laatste onderdeel brug begon ze sterk maar in het tweede deel viel ze wat haar een volle punt kostte. Dat was erg jammer. Zij werd nu 11e. Lauren en Mayra deden het op sprong en brug prima maar bleven op balk en vloer te ver achter ten opzichte van de concurrentie. Zij werden resp. 23 en 29e.

In ronde 2 kwam Loïs assisteren want er waren nu twee groepen op twee banen. Bij de pupil 2, niveau 5 Charlotte de Launay en Doehae l’Maknin en bij de pupil 3, niveau 6 Linde Veldkamp, Fleur Takken en Nynke Winter.

Nynke, Charlotte, Doehae, Linde en Fleur

Charlotte sprong voor het eerst half in, half uit en dat ging goed. 13,650 punten voor dit onderdeel. Ook op de andere onderdelen deed ze het goed en draaide in de top mee. Charlotte werd uiteindelijk 4e en kreeg hiervoor een bronzen medaille gezien het aantal deelnemers dat mee deed (20). Doehae werd 15e. Sprong ging prima maar zij liet teveel punten liggen op brug en balk.

Het trio op de andere baan behaalden een top 10 klassering en dat was knap. Fleur heeft de avond er voor tijdens de training hard gewerkt aan de handstand op balk en het lukte op de wedstrijd. Dat was een flinke opsteker. Linde en Nynke behaalden mooie cijfers (12,000 en 12,033) op brug. In het eindklassement werd Linde 7e, Fleur 8e en Nynke 9e.

Charlotte

Na de middag weer twee groepen op twee banen. Bij de pupil 3, niveau 5 Isis den Otter, Isa Schuurman, Tess Lagendijk en Gwenn Theesing. Bij de pupil 1, niveau 6 Sela Jansen, Nikki Cornelissen, Lise van Eijnthoven, Aafke van Echtelt en Zoë Vizee.

Wat konden Isis en Isa nadat ze tijdens de eerste kwalificatie goud en brons behaalden. Nou ook zaterdag gingen ze lekker. Isis had de hoogste scores op brug en vloer, viel helaas met de koprol van de balk maar greep toch wederom het goud. Isa kwam net een tiende tekort voor het goud. Zij turnde ook een zeer goede wedstrijd maar moest genoegen nemen met zilver. Beiden turnden ook voor het eerst half in half uit. Ongelooflijk knap van deze meiden. Ook Tess en Gwenn hielden zich goed staande in dit grote deelnemersveld van 22 turnsters. Zij werden resp. 6e en 14e.

Isa en Isis

Bij de andere groep ging het wat moeizamer. Punten werden voornamelijk verloren op balk. Ondanks dat hebben ze alles gegeven en wist Sela nog een 9e plaats te behalen. Nikki werd 15e, Lise 18e, Aafke 19e en Zoë 22e.

Daarna ronde 4. Sanne had alleen Charlotte van Leeuwen bij de pupil 1, niveau 5 en inmiddels waren Miranda en Noémi aanwezig voor de groep Sarah de Ridder, Danesha Hidayunindra, Eva van Heugten en Lizzy van Woudenberg in niveau 4.

Charlotte kwam ondanks dat ze bleef staan op de balk niet verder dan plaats 18. Ook zij bleef op dat onderdeel te ver achter ten opzichte van de concurrentie. Op sprong wel een keurige 12,075 en ook op vloer haalde ze een hoge 11.

In niveau 4 een hoog niveau en veel leeftijdsverschillen. Sarah turnde een uitstekende wedstrijd met op 5 honderdste na de hoogste score op sprong. Ook op de andere onderdelen prima oefeningen. Zij werd 6e en net geen medaille. Danesha en Lizzy deden het goed op vloer (12,500/12,250) en werden in het eindklassement 12e en 13e. Eva werd 16e.

Om 18.00 uur was deze lange wedstrijddag voorbij. Nu is het wachten wie zich op basis van de twee wedstrijden kwalificeert voor de regiofinale en/of toestelfinales. We hopen dit zo snel mogelijk te horen!

Medailles B-selectie