Na drie wedstrijden als team in de middenbouw niveau 3 stond zaterdag 13 mei in Amsterdam de indivduele meerkampfinale op het programma. De zusjes Benthe en Naomi Verberne kwamen in ronde 1 uit en Simone Kranghand en Puck van ’t Veen in ronde 2. Waarschijnlijk was de indeling gebaseerd op eerder behaalde scores.


Onder leiding van Miranda en Isis begon het duo Verberne op brug en met 13,750 (Naomi) en 13,650 (Benthe) was dat een goede start. Ook op balk sprongen ze eruit met plaats 2 en 3 op dit onderdeel maar hier was Benthe net iets beter. Op vloer kwam Naomi niet uit met haar sprongenserie wat haar punten kostte. Benthe wist daarentegen een knappe 14,150 neer te zetten. Nadat de sprong gedaan was kon Benthe genieten van haar verdiende zilveren medaille. Naomi werd uiteindelijk 7e.

In ronde 2 dus Simone en Puck. Op sprong, brug en vloer turnde Simone erg stabiel. Op balk had ze ten opzichte van de concurrentie een lagere D-score zodat ze op dit onderdeel wat achterbleef. Toch wist ze beslag te leggen op de bronzen medaille. Erg knap. Ook Puck turnde een goede wedstrijd. Zij was op balk juist weer sterk met een 4e score (13,400 punten). In het eindklassement werd zij 6e en ook dit duo heeft hun wedstrijdseizoen goed afgesloten.

Na de middag werden er ook nog toestelfinales gehouden voor de 2e en 3e divisie turnsters. Louiza el Berkani (brug, balk, vloer), Karolina Herrlitz (brug, balk) en Liese Altoffer (brug) mochten na hun uitstapje naar de landelijke competitie weer in Amsterdam laten zien wat ze konden.
Louiza werd op balk 5e en op vloer 4e maar op brug behaalde ze met 11,650 punt de gedeelde tweede plaats, dus zilver! Karolina werd 5e op brug maar pakte zilver op balk met 10,950 (ook een gedeelde plaats); Ook was er een gedeelde plaats (3e) én een medaille voor Liese op brug met 11,550 punten.
Wat een knappe prestatie van dit trio om het seizoen met medailles af te sluiten. Nu lekker trainen voor onze eigen clubkampioenschappen!

Medailles in Amsterdam