De teams in niveau D en B waren voor de kwalificatiewedstrijden ingedeeld in Rotterdam op 10 november. Daardoor werd het wat puzzelen voor trainster Miranda want twee deelnemers waren verhinderd op deze dag en Isis is geblesseerd. Er werd wat geschoven en uiteindelijk kwamen er twee teams in actie in supplement D ook al bestond één team slechts uit 3 personen (Ruth, Noa, Guusje). Het andere team bestond uit Nine, Famke, Fay en Robin. 

Deze laatste vier mochten als eerste starten in een groot deelnemersveld van 20 teams op brug. Dat ging gelijk lekker want Nine kan hierop goed uit de voeten; 11,367! De score van Robin (10.467) telde ook mee. Op balk ging het iets minder. Famke en Fay wisten toch nog net 10 punten bij elkaar te sprokkelen. Op vloer ook weer goede oefeningen met name door Nine en Fay. De tsjuki van Nine op sprong scoorde ook goed en met een puntentotaal van 90,600 heeft dit team het fantastisch gedaan. Ze hebben lange tijd bovenaan gestaan maar aan het einde van de dag kwamen ze slechts 5 honderdsten tekort voor een finaleplaats. Dit kwartet werd 5e. Geweldig gedaan! 

Het drietal Ruth, Noa, Guusje moesten dus alle toestellen turnen. Zij begonnen op vloer. Dat liep niet helemaal gestroomlijnd maar veel schade liep het team niet op. Ruth en Noa bleven net onder de 11 punten steken. De scores van Ruth en Noa op sprong en brug waren ook prima. Op balk liet dit team wel veel punten liggen t.o.v. de concurrentie. Alledrie kwamen niet op 10 punten uit. Guusje was nog de beste met 9,933, Noa zat daar net achter met 9,900. Dit team werd in supplement D 11e. Goed gedaan en heerlijk om alvast even een wedstrijd in de benen te hebben. 

Na zessen mochten Sanne, Hannah, Chloé en Bailey nog aantreden in niveau B. 15 teams streden om een plek bij de beste vier. Brug het eerste onderdeel met goede cijfers voor Sanne (10,700) en Hannah (10,650). Op balk ging het niet goed. Zowel Hannah, Sanne en Bailey konden een val niet voorkomen. Heel jammer. Toch kregen Hannah en Bailey nog hoge punten (10,633/10,200) omdat ze de oefening verder netjes turnden. Op vloer turnde Sanne een nieuwe oefening op nieuwe muziek en dat ging erg goed. De jury beloonde haar oefening met 12,650 punten. Door mooie scores op sprong belandde dit team ook op plaats 5 (net als vorig jaar) en dat was net niet genoeg voor de finale. Ook deze dames hebben het erg goed gedaan in dit hoge niveau. 

A.s. zaterdag de finale voor teams in Nijmegen waar we met een team in supplement C uitkomen. Dit team heeft zich vorige week geplaatst in Alkmaar.

Net geen kwalificaties teams