1e reserve bij de pupil 2, N2 stond Ben Hui Boer na haar halve finale. Twee weken geleden kwam het fantastische bericht van de KNGU dat Ben Hui toch mee mocht doen omdat er iemand uitgevallen was. De reactie van Ben Hui: ‘oh, wat sneu voor dat meisje”. Later toch heel blij. Vandaag mocht ze in ronde 1 haar finale turnen, beginnende op vloer. Dat ging allemaal erg goed, ook haar oefeningen op sprong en brug. Op het laatste toestel balk viel ze helaas met de radslag. Dat was jammer maar wat zijn wij en haar familie trots op haar dat ze na een lang seizoen deze finale mocht turnen. Ben Hui werd 18e.


Ben Hui Boer

De zaal in Duiven was al lekker opgewarmd, niet alleen voor de turnsters/train(st)ers maar ook voor het publiek. De dag was nog lang niet voorbij want wij hadden maar liefst 6 turnsters die zich hadden gekwalificeerd voor dit NK. Dat is al een prestatie op zich. In ronde 2 Manon Schuur bij de jeugd N3 en Nine Klazema bij de jeugd.


Manon Schuur & Nine Klazema

Na het oplopen achter de Nederlandse vlaggen begon Manon op vloer en op dit onderdeel en op sprong en brug turnde ze prima oefeningen. Haar finale sloot ze af met strakke balkoefening en een volle D-score van 5,7 maar helaas ging het met de pirouette fout en viel ze. Dat was erg jammer want hierdoor bleef ze steken op plaats 31. Maar morgen, op zondag de mogelijkheid voor revanche want zij turnt dan toestelfinale balk.

Nine begon op haar favoriete en sterkte toestel brug en dat liet ze ook nu weer zien. Een mooie oefening met zolendraai handstand er voor het eerst in en dat ging uitstekend. Een D-score van 3,8 bracht haar naar 10,833 punten. Ook bij haar een val met de pirouette van de balk. Dit kostte haar veel punten. Het derde cijfer op vloer (12,300) en de achtste op sprong (11,433) bracht haar naar plaats 6 in het eindklassement en dat geeft ook nog recht op een ticket voor de Ahoy-cup in Rotterdam 23 juni a.s. Morgen turnt Nine nog een brugfinale en maakt ze zeker kans op een medaille. Wat een fantastisch resultaat en wat zijn we trots!


In het gekregen T-shirt

Aan het einde van de dag Noa-Mae Blackwell bij de junioren en bij de senioren Hannah Hijmering en Sanne Oost bij de senioren.
Noa-Mae begon op vloer met een prima D-score van 4,00 maar de concurrentie was pittig want zij zaten toch wel hoger met de uitgangswaarde. Ze kreeg 11,467 van de jury. Haar tsjuki leverde 11,650 punten op en in de tussenstand werd ze toch maar mooi even opgenoemd omdat ze in de top drie stond. Maar….brug en balk kwamen nog. Hoe zou dat gaan en kon ze binnen de top acht komen voor een ticket voor Ahoy? Helaas kwam ze op brug niet verder dan 9,700 punten waardoor podiumkansen verkeken waren. Zij sloot haar finale af met een uitstekende balkoefening (vierde score) met 11,333 punten. Noa-Mae werd 10e, net geen ticket voor Ahoy maar wat een knappe prestatie in haar eerste jaar bij DOS. 10e van Nederland!

Op de andere baan bij de senioren mocht Hannah als eerste starten op balk. Niet echt fijn maar wat deed ze het goed. Een strakke goede oefening met een D-score van 4,00 wat uiteindelijk 11,533 punten opleverde. Qua cijfer uitvoering wel enigszins teleurstellend wat de jury gaf maar ze was natuurlijk de eerste dus kijken wat de rest kreeg. Sanne kwam vrij snel daarna en ook zij turnde een strakke oefening; D-score 4,00 en een score van 11,333 punten. Een goede start van hun finale. Op vloer turnde Sanne een nieuw element (cadet half) waarvoor ze vermoedelijk wel enige aftrek kreeg in de uitvoering (11,667 punten). Direct na de wedstrijd werd besloten deze morgen tijdens de vloerfinale niet te turnen want haar 4,4 D-score is verder prima. Hannah kwam op 11,567 punten.
Hannah, al een tijdje geblesseerd aan haar voet, kreeg met inturnen bij sprong weer een steek in haar voet en na 1x inturnen werd ze getaped om toch te kunnen springen. Haar tsjuki gehoekt was goed voor 11,600 en Sanne turnde 11,733. Na drie onderdelen stonden ze 8e en 10e met enkele duizendsten verschil. Ze waren aan elkaar gewaagd.
Op brug schoot Hannah Sanne in het klassement voorbij omdat er een eis ontbrak bij Sanne. Hannah werd 12e in het eindklassement en Sanne 17e. Haar zien we morgen weer terug bij de vloerfinale.


Hannah Hijmering, Noa-Mae Blackwell
& Sanne Oost

Wat zijn we trots op deze zes turnsters dat ze deze finale vandaag goed hebben geturnd. Onze dank gaat uit naar Miranda en Les voor hun begeleiding vandaag en het gehele seizoen!

Uitslag meerkamp

 

 

 

 

Nine naar Ahoy-cup!