Daar gingen ze weer… Manon, Nine en Sanne naar Duiven. Zij hadden zich tijdens de halve finales gekwalificeerd voor toestelfinales balk (Manon), brug (Nine) en vloer (Sanne).
Manon mocht in de derde ronde van de toestelfinales en werd begeleid door Miranda.

Acht finalisten die strijden om de nationale titel en/of podiumplaats. Gister kwam Manon nog ten val met de pirouette dus vandaag de mogelijkheid te laten zien dat ze een goede oefening kan turnen. Ze mocht als derde starten en turnde een uitstekende oefening. Niet de volledige D-score van 5,7 omdat de eerste sprongenserie niet aansluitend was maar met de 5,4 kan je een goede score neerzetten. De jury beoordeelde haar oefening met een 12,200.
En dan is het wachten want er moeten er nog 5. Manon stond lang op nummer 3 maar moest eindelijk toch drie concurrenten voor zich dulden en eindigde zij op plaats 4. Geweldig. 4e van Nederland op het onderdeel balk bij de jeugd N3! Super gedaan Manon.


Manon Schuur

Nine en Sanne moesten tegelijk in de allerlaatste ronde van dit weekend.  Bailey was meegekomen om Nine bij te staan; Miranda assisteerde Sanne.
Beiden moesten als 4e in actie komen maar omdat op vloer dubbele banen waren was Nine veel eerder aan de beurt dan Sanne.
Kon Nine een podiumplaats bemachtigen in een deelnemersveld van 8 finalisten? Ze begon aan haar oefening en op de onderste ligger ging het mis. Ze kwam niet in handstand waardoor de pak-pak niet lukte. Ze loste het goed op door onderlangs te gaan maar op dit gedeelte verloor ze veel punten. Aan de hoge ligger gingen alle elementen weer strak en perfect. Zo zonde van het eerste deel. De 10,467 was goed voor plaats 7 bij de jeugd. Ze was erg teleurgesteld maar wat heeft zij een mooi weekend achter de rug met ook nog een AHOY-ticket op zak.


Sanne Oost & Nine Klazema

Onder toeziend oog van vele bekenden turnde Sanne een netjes uitgevoerde oefening. Hij was beter dan de dag ervoor en het was spannend wat de jury er voor zou geven. De D-score 4,4 was juist en voor uitvoering kreeg ze een 7,7 met een totaal score van 12,100 punten. De drie turnsters voor haar zaten lager dus ze nam de koppositie in met nog 5 turnsters te gaan (bij de senioren een deelnemersveld van 9 turnsters). Het werd spannend tot het laatst toe omdat ze net voor het einde op brons stond. Het duurde heel lang voordat de jury met de score van de laatste turnster kwam maar zij kwam niet aan het cijfer van Sanne. Brons dus op vloerfinale! Wat een geweldige prestatie en een bekroning van een mooi seizoen.

   
3e plaats: Sanne Oost

Uitslagen

 

Sanne brons op vloer!