Team DOS wint en gaat naar finale!

Het wedstrijdseizoen begint altijd voor een groot deel van de A-selectie met de landelijke kwalificatie wedstrijden teams. Hoe hebben we getraind, zijn we klaar voor het seizoen, hoe doen we het t.o.v. de concurrentie. Allemaal vragen waar tijdens deze wedstrijden een antwoord op gegeven kan worden. Supplement C was ingedeeld in Alkmaar en wij hadden in dit niveau twee teams.

Het eerste team (Eva, Danique, Margot, Noa-Mae) begon net na de middag op het onderdeel balk. Drie turnen, twee scores tellen. Geen fouten en mooie hoge scores op balk. Dat was een lekker begin. Op vloer werd door Eva en Margot de 12 punten binnen gesleept en dan gaat het al de goede kant op.

Ook op sprong en brug geen echte fouten en met een puntentotaal van 92,267 stonden ze nu in het tussenklassement 1e. Over de hele dag 28 teams en ook in de laatste ronde kon niemand aan dit puntenaantal komen. Ons DOS-team won deze kwalificatie en mag naar de finale op 17 november a.s. in Nijmegen. Wat een veelbelovende start van dit seizoen en wat leuk voor Noa-Mae die dit jaar voor het eerst bij DOS turnt.

In het tweede team ontbrak Noémi door een blessure, haar plaats werd ingenomen door Jolijn. Verder nog Elvira, Ivy, Loïs en Anissa. Ook dit team begon op balk en dat ging ook super. Mooie cijfers met zelfs een 11,833 voor Loïs, waar ze verder mee konden. Ook op vloer en sprong ging het uitstekend maar de punten werden verspeeld op brug.

Dat was jammer want hierdoor eindigde dit team niet bij de beste vier en was kwalificatie buiten bereik. De 7e plaats is echter wel een goede prestatie in dit grote deelnemersveld. Een mooi begin van het seizoen. Foto’s van deze wedstrijd in Alkmaar zijn te zien op onze facebookpagina.

Volgend weekend zijn er nog kwalificatiewedstrijden in Rotterdam. Hier doet DOS met een team mee in supplement B en met twee teams in supplement D.

Team DOS wint en gaat naar finale!