Onze junioren en senioren 2e divisie mochten zaterdag 3 februari naar Zierikzee voor hun derde en tevens laatste individuele kwalififcatiewedstrijd. Natuurlijk willen ze hoog eindigen, goed voor de rankingpunten maar plaatsing voor de halve finale was wel het hoofddoel. Zonder trainster Miranda (zij is herstellende van een operatie) maar met Les en Isis als begeleiding.

Junioren 2e divisie

De junioren trapten om 15.30 uur af met Sylvie Flantua en Louiza el Berkani op baan 2 en Ben Hui Boer en Karolina Herrlitz op baan 1. Sylvie en Louiza begonnen op sprong en de 12,250 voor Louiza (op een na hoogste) was een mooie start. Sylvie viel helaas bij de landing maar herpakte zich erg goed op de andere onderdelen. Haar balkoefening (11,300) was erg goed en mede hierdoor won ze brons. Louiza liet punten liggen op brug door een tussenzwaai na wipper maar op balk en vloer weer mooie cijfers. Zij eindigde net na Sylvie op plek 4.
Op de andere baan begonnen Ben Hui en Karolina op vloer. De 11,633 voor Ben Hui was een goede score. Karolina turnde 11,267 bij elkaar. Toen naar sprong en daar ging het mis. Karolina viel met de landing en Ben Hui kwam niet uit en turnde een arabier. Wat zonde. Gelukkig was Ben Hui door haar vorige kwalificaties al zeker van een halve finale plaats want op brug viel ze met de reus. Het was niet haar wedstrijddag. Maar wat knap hoe ze dan op de balk steady was en toch maar even een 11,100 neerzette. Karolina maakte verder geen grote fouten meer en turnde stabiel verder. Zij werd 9e, Ben Hui 10e.
Het werd uiteindelijk nog spannend maar alle vier de junioren zijn door naar de halve finale die op 16 maart a.s. wordt gehouden in Tilburg. Wat een geweldige prestatie voor dit viertal!

Om 18.00 uur kwamen de senioren in actie. Sanne Oost, Nine Klazema en Noa-Mae Blackwell mochten wederom starten op balk. Sanne begon, strakke oefening maar val met bruggetje salto. Ze hield 11,333 (tweede score) over dus prima score om mee verder te kunnen. Nine en Noa-Mae turnden ook een uitstekende balkoefening. Geen val en resp. 11,267 en 10,967 punten. Toen naar vloer waar Sanne de hoogste score neerzette met 11,967; Noa-Mae 11,433 en Nine 10,933. Ook de tsjuki’s gingen goed bij het trio . Het laatste onderdeel brug. Nine turnde een goede oefening waarvoor ze 10,833 punten kreeg. Brug niet het sterkste onderdeel van Noa-Mae maar toch 9,500. Sanne viel met zolendraai handstand maar hield toch nog 10,167 punten over en won met een nipt verschil de gouden medaille. Brons was er voor Nine en Noa-Mae werd 5e. Ook dit trio zien we terug in de halve finale!

Senioren 2e divisie

Wat een geweldig resultaat vandaag in Zierikzee. Alle turnsters door naar de halve finale!

Turnsters naar halve finale NK