Zaterdag 14 januari werd de tweede plaatsingswedstrijd voor teams in supplement D en middenbouw niveau 3 gehouden.

Vroeg in de ochtend vertrokken Naomi en Benthe Verberne, Simone Kranghand en Puck van ’t Veen samen met leiding Miranda en Bailey naar Amsterdam. De jonge vier turnsters kwamen de vorige wedstrijd in niveau 3 net iets tekort voor een podiumplaats dus dat wilden ze wel even rechtzetten.
En dat gebeurde ook. Er werd goed geturnd, zeker op brug maar ook de 14.200 punten van Benthe op balk mocht er wezen. Je kon spreken van een revanche want dit kwartet werd toch maar even mooi 2e en nam de zilveren medaille mee naar huis. Wat ontzettend knap van dit viertal.

Later op de dag in supplement D Kajsa Cannemeijer, Liese Altorffer, Karolina Herrlitz en Louise el Berkani. In november hadden ze al goede zaken gedaan voor de ranking door brons te winnen. Dit moesten ze wel verbeteren om doorstroming naar de landelijke competitie veilig te stellen. Er gaan namelijk vier teams door naar de halve finale.
Ook bij dit team werd verschil gemaakt op het onderdeel brug. Hierop werden mooie scores neergezet evenals bij vloer. Ook vandaag weer een bronzen medaille voor dit kwartet.
Helaas is de bronzen medaille niet genoeg voor kwalificatie naar de halve finale. Dat is wel jammer maar toch goed gedaan met elkaar!

Uitslagen: https://dutchgymnastics.nl/assets/Scores/Result/Uitslag-PW2-14-jan-2023.pdf

Zilver en brons in Amsterdam