62 kinderen en 13 leiding hebben in het weekend van 12 t/m 14 juli een fantastisch kampweekend gehad. Het was de derde keer op rij dat er gekozen werd voor de accommodatie in Doornspijk. In verband met het 100-jarig jubileum werd als thema gekozen “DOS en de 100-jarige tijdreis”. Bij de voorbereidingen heeft de leiding teruggekeken naar spelletjes en eten van vroeger en dit in het weekend verwerkt.

Vrijdag 12 juli 2019:
Om 16.00 uur was de leiding aanwezig in Doornspijk om alle voorbereidingen te treffen. Een tijdmachine (gemaakt door Ramon) werd opgebouwd, wegwijzers naar de slaapzalen opgehangen en nadat iedereen zich had omgekleed in verschillende outfits van vroeger, konden de kinderen met hun ouders om 19.15 uur een tocht door de tijdmachine maken.

Eenmaal in de tijdmachine werd hen een t-shirt uitgereikt met afdruk van een muziekstijl: “Rollende rockers” (leiding Ivon), “Dolle disco’s” (leiding Sanne), “Hippe Hippies” (leiding Jolijn), “Hoppende hoppers” (leiding Monique) en “Hakkende Gabbers” (leiding Tamara). De “boerinnen op klompen” (keukenploeg: Petra, Helen en Alexandra) hadden koffie/thee klaar en na een korte introductie door professor “Bruvlo” (Jeff) werd de kampdans gedaan en gingen de ouders huiswaarts.
Met elkaar gingen we naar de zandvlakte onder begeleiding van Mario en Luigi (Paul en Les) en Hendri (Flower Power) om daar het ouderwetse spel “Ren je Rot” te spelen.


Ren je Rot!

Met de spellen waren het hele weekend knikkers te verdienen. Elk team had een eigen knikkerzak en aan het einde van het kamp werd het winnende team bekend gemaakt.
Na nog enkele zandspelletjes was het tijd voor de jongsten om naar bed te gaan. Even wat drinken en toen gingen de kinderen vanaf 10 jaar “levend cluedo” spelen, weer op de zandvlakte. Daarna was het ook voor hen tijd om te gaan slapen of in bed te liggen.

Zaterdag 13 juli 2019:
Om 08.30 uur ontbijt en nadat een team corvee had gedraaid was het tijd voor ochtendgymnastiek o.l.v. Les. Inmiddels waren vier zaterdaghulpen (Garrelt, Ageeth, Marcel en Erik) gekomen om te ondersteunen met spellen en zij gingen samen met de andere leiding de speurtocht uitzetten en hun posten innemen.


Ochtendgymnastiek

Om 10.15 uur vertrok de eerste groep en onderweg kwamen ze de volgende spellen tegen: blik gooien, eieren lopen, ezeltje prik, snoep en koek happen, spijker poepen. Ook hier konden de knikkers mee verdiend worden en was een goede samenwerking van groot belang. Terug bij het kamphuis was er door de keukenploeg broodjes kroket/frikandel of ander beleg klaargezet en kon er gesmikkeld worden.
In de middag was het tijd voor zeskamp, bestaande uit 10 spellen waaronder een heuse opblaasbare tafel voetbalspel die we gehuurd hadden bij Stardrift evenals de water/stormbaan ter afsluiting van de leuke middag.

 

Tijd om te douchen en vrij spelen waarna we konden genieten van een uitgebreide rijsttafel met saté, ook weer klaargemaakt door onze keukenploeg met als toetje een heuse vlaflip. Geweldig!

En toen was het tijd om de discokleren aan te trekken want het was tijd voor de disco! De eetzaal werd omgebouwd tot dansvloer met muziek, discolampen en een heuse suikerspin machine. Wat een verrassing en oh…wat lekker. Ondertussen werd door een ploeg de spooktocht uitgezet. Aan het begin van de avond was nagevraagd bij de kinderen in de leeftijd van 9 jaar en ouder wie de spooktocht durfde te lopen en wie dit in schemer wilde doen. Zo werden er groepen gemaakt, de posten waren bemand maar toch vonden sommige kinderen het te eng en gingen terug onder begeleiding van Tamara. De 9-jarigen hebben de tocht (o.l.v. Monique) uitgelopen. Zeer dapper.

Na middernacht was het nog de beurt aan de leiding Sanne, Ivon, Jolijn en Helen.

Zondag 14 juli:
Iets later opstaan dan de zaterdag en dat had iedereen ook wel nodig. Het was nog lang stil op het kampterrein. Om 09.30 uur ontbijten waarna alle koffers gepakt moesten worden, slaapzalen aangeveegd om daarna met elkaar cake te gaan versieren, slingers te maken en je te laten schminken.
Net voor de ouders kwamen werden er nog poffertjes geserveerd en toen was het tijd om in de armen te vliegen van de familieleden. Zoals eerder aangekondigd werden de familieleden met de kinderen meegenomen naar de zandvlakte om daar gezamenlijk de zandspelletjes te doen en de ouders deden zeer goed mee. Petje af! Het winnende team werd nog bekend gemaakt (team van Ivon) en zij kregen een overheerlijke appeltaart.

Terug bij het huis nog wat drinken en toen was het tijd om terug te reizen via de tijdmachine naar 2019. De leiding stond in de tijdmachine en kon zo elk kind gedag zeggen.

Op naar volgend jaar!

We bedanken Ramon (foto/film), Tamara, Ivon, Jolijn, Monique, Sanne (teamleiding), Garrelt, Marcel, Wouter, Ageeth, Erik (zaterdaghulpen), Petra, Alexandra, Helen (keuken), Paul , Les (manusjes van alles), Jeff en Hendri (algehele leiding) voor wederom een geslaagd weekend!

                     
Alle kinderen met leiding                                                             Leiding

Fantastisch DOS-kamp XXL