Op zaterdag 14 januari werd de tweede individuele kwalificatiewedstrijd voor de bovenbouw van de B-selectie gehouden in Amersfoort. Een aantal van hen heeft zich in december al gekwalificeerd voor de finale dus was er voor andere turnsters vandaag ook nog een kans om zich te kwalificeren.

Omdat wij deze dag op drie locaties wedstrijden hadden en trainster Sanne zelf in actie moest komen werden de 18 turnsters vandaag begeleid door Kelsey Elbertse en Elvira van Houwelingen. Ook Valerie bleef na haar wedstrijd om Esmee bij te staan. Wat super dat zij dit wilden doen vandaag.

Fleur Doeve trapte af in de ochtend bij de jeugd (F). Een prima wedstrijd met zelfs 11,300 punten op sprong. Helaas een wat mindere balkoefening maar met haar 9e plaats in het eindklassement een mooie top 10-klassering.

In ronde 2 wist Amy Binneveld brons te winnen bij de jeugd (G). Een stabiele wedstrijd met een mooie 10,700 op balk na een nette uitvoering. Op een 7e plaats eindigde Chelsey van den Broek mede door een goede brugoefening. Daimy Bijl werd 10e, Naomi Goossens 17e en Luna Hazendonk 20e. We weten nog niet hoeveel turnsters doorstromen naar de finale dus het is voor iedereen nog even spannend.

Op de andere baan de junioren (E). Sofie Dijkema turnde op brug met 11,250 punten de hoogste score, kwam net tekort voor een podiumplaats maar haar 4e plaats werd ook nog beloond met een bronzen medaille. Er was iets misgegaan met de scorelijsten dus de medaille werd later omgehangen door Elvira. Valerie Arnold werd 9e en Lisa Nieboer 15e.

In ronde 3 zelfs drie groepen. Bij de junioren G werd Linde Groenendijk 6e en ook zij had de hoogste score op brug (10,900) en ook nog op balk (10,800). Ze liet helaas wat punten liggen op sprong anders had een podiumplaats er in gezeten. Tara Schep werd 12e en Hailey Bakker 13e.

Esmee Okhuijsen turnde haar allereerste wedstrijd bij de senioren F. Bij de vorige wedstrijd was ze geblesseerd. Ze werd 11e met sprong als haar beste onderdeel.

Bij de jeugd G wist Louise de Groot vorige keer nog te winnen maar vandaag liep het niet met haar balkoefening. Bij de fouettedraai voet achter gezet en de handstand was te laag. 4 punten neutrale aftrek…. Ze kwam nu niet verder dan plaats 19. Bij Indy van der Krift ging het ook niet goed bij balk. Val bij ophurken en te lage handstand. Zij werd 18e. Sanne Klicic was de beste van DOS in deze categorie. Zij werd 10e. Het was haar eerste wedstrijd want in december kon ze niet mee doen.

De dag werd afgesloten met de senioren E met Quinty van Woerkom en Ilse Voskuil. Vorige wedstrijd nog winst voor Quinty. Nu had ze last van haar rug waardoor ze veel punten verloor op brug. Zij werd nu 13e. Ilse turnde een stabiele wedstrijd en werd 7e.

Het is nu afwachten wie er nog doorstromen naar de finale. We gaan voor jullie duimen!

Brons in Amersfoort