De eerste kwalificatiewedstrijd voor turnsters van de B-selectie liep goed en er werden zelfs prijzen mee naar huis genomen.

Valerie Arnold kwam uit bij de jeugd 1, D2. Valerie begon op vloer niet echt lekker. Ze vergat was pasjes en turnde elementen in de verkeerde volgorde. Ze kwam niet verder dan 11,700 punten maar met een geweldige sprong (12,575) trok ze dit weer recht. Haar brugoefening was zo netjes uitgevoerd dat de jury nog geen punt kon aftrekken. Super. In de tussenstand stond Valerie bovenaan maar dat kon ze niet vasthouden doordat ze van de balk viel met radslag. Jammer, maar een 2e plaats en de zilveren medaille is geweldig. 


Zilver: Valerie Arnold

Onder leiding van Sanne en Ivon kwamen in ronde 2 Quinty en Ilse bij de junioren 5e divisie in actie. Vloer als eerste onderdeel en dat ging gelijk lekker voor Quinty. De tweede score met 10,850 punten. Ook Ilse turnde een prima oefening en eindigde op plaats 6 met 10,400 punten. Toen naar sprong. Dit jaar maar één sprong i.o.v. twee. Best spannend, zeker voor Ilse die zeer onzeker is met dit toestel terwijl ze het wel kan. Bij het inturnen kwam de weigering weer om de hoek kijken maar in de wedstrijd sprong ze er toch maar mooi overheen. Een 9,700 maar er werden sowieso geen hoge punten gegeven. Quinty sprong 10,350 punten bij elkaar. Op brug liet Quinty de kip zitten en dat was een verstandige beslissing. Een eis minder maar een zeer nette uitvoering en goede oefening. Ilse doet wel een kip maar had de eis van de opzwaai niet. Toch de 4e score op brug. Op balk vielen ze beiden met de radslag en Ilse nog met de pirouette. Dat was erg jammer. Quinty werd uiteindelijk toch mooi 2e en Ilse is 10e geworden. Goed gedaan hoor! 

                
Ilse en Quinty                                                      Zilver: Quinty van Woerkom

Bij de junioren 6e divisie had Isa zich die ochtend afgemeld wegens een knieblessure. Ze had er al langere tijd last van en dan moet je dit niet overbelasten. Volgende wedstrijd maar weer knallen. Bleven Sem en Amélie over. Best wel zenuwachtig begonnen ze aan de wedstrijd op sprong en daar hadden ze exact hetzelfde cijfer (9,100). Op brug overtrof Sem zichzelf. Alle eisen werden door haar geturnd en een nette oefening. 11,500 punten (1,1 punt meer dan de nummer 2). Brug is niet helemaal het ding van Amélie maar ze deed het prima. Ook op balk scoorden beide meisjes hoog. Sem 10,700 en Amélie 10,450 punten. De zenuwen waren wat weg en Amélie knalde nog even op vloer met zelfs een salto voor over. De hoogste score met 11,050 punten. Knap hoor. Sem liet het wat liggen in de uitvoering maar haar totaal van 41,300 punten was goed voor goud! Amélie pakte het zilver met 40,500 punten. Knap hoor dames! Een regiofinale zit er voor jullie ook al weer in. 


Sem  (goud) & Amélie (zilver)

De dag was nog niet voorbij. In ronde 4 Phaedra bij de junioren 4e divisie en Veroline bij de jeugd 2, divisie 5. Voor Veroline een spannend en onwennig moment. Zij kwam een jaar geleden naar DOS, heeft snel oefeningen aangeleerd vorig seizoen in de 6e divisie en is dit jaar ingedeeld in divisie 5 omdat ze progressie laat zien. Maar… voor het eerst in zo’n wedstrijdzaal. Maar ze blijft altijd vrolijk en goed lachs. Net als Phaedra begon ze op brug en dat ging uitstekend bij beiden. Veroline turnde 10,150 punten bij elkaar en Phaedra had zelfs de tweede score met 11,000 punten. Een goede start. Op balk bleef Phaedra wel staan maar had grote “wiebels” en door deze slordigheden kwam ze niet verder 10,050 punten. Veroline viel 2x van de balk, met pirouette en een draai. Dat was erg sneu. Op vloer kwam Phaedra bijna ten val in haar laatste serie en hield dit met haar hand tegen. Dat kostte punten. De jury rommelde tot 2x toe met haar cijfer in de score maar uiteindelijk stond er dan 10,950 punten. Veroline was af en toe even de weg kwijt op vloer maar dat kwam echt door de zenuwen. Haar sprong ging bij het inturnen ook beter dan in de wedstrijd maar op haar 12e plaats mag ze trots zijn. Volgende keer is het niet meer zo onwennig en kan het alleen maar beter gaan. Phaedra had een prima overslag en eindigde op een mooie 5e plaats. Jammer van die hand op vloer anders had er een podiumplaats in gezeten. 


Veroline & Phaedra

Wat een geweldige dag voor onze turnsters en leiding. Een mooi begin van een prachtig seizoen!

Medailles B-selectie