Het is Phaedra Bogert vandaag gelukt zich te kwalificeren voor het districtskampioenschap op 25 mei a.s. in Amsterdam.

Phaedra turnt bij de junioren 4e divisie en kwam vandaag in actie tijdens de regiofinale in Amersfoort.  Maar liefst 36 turnsters en vooraf niet bekend hoeveel er konden doorstromen naar het districtskampioenschap. Vloer als eerste onderdeel en met een 10,650 was dit een prima start van de wedstrijd. Ze kon haar vorm doorzetten op de andere onderdelen waarbij balk haar beste onderdeel was met 11,100 punten (de 6e score).  In het eindklassement werd Phaedra 11e met 42,067 punten en zij heeft zich dus ruimschoots gekwalificeerd want de helft (18) van het aantal deelnemers kon door. Gefeliciteerd en wat heerlijk dat er nog een wedstrijd te turnen is.

Konden haar clubgenootjes Quinty van Woerkom en Ilse Voskuil dit bij de junioren in de 5e divisie ook bewerkstelligen? Ilse was als reserve opgeroepen dus voor haar al geweldig dat ze deze regiofinale mocht turnen. Maar een finale is een finale en daar zijn de besten uit de regio vertegenwoordigd. Ook hier 36 en dan kunnen foutjes wel fataal zijn. Quinty en Ilse hadden beiden geen top dag. Quinty had de pech te moeten starten op brug maar ondanks een te lage opzwaai had ze toch een 8,233 voor de uitvoering. Op balk een val met de pirouette en dat zijn teveel punten die je verliest. Een prima uitgevoerde vloeroefening (10,800) kon haar niet binnen de eerste 18 brengen. Zij werd 22e.
Bij Ilse liep het ook niet zoals het normaal gaat. Wellicht de zenuwen die parten speelden. Op balk een val met de radslag en de pirouette en dan wordt het erg moeilijk. Ook de oefeningen op de andere toestellen werden niet vlekkeloos geturnd. In het eindklassement werd Ilse 33e maar het was toch erg leuk dat ze vandaag alsnog mee mocht doen.


Ilse, Phaedra en Quinty

Phaedra naar districtsfinale!