Een spannende dag voor zes turnsters uit de B-selectie op zaterdag 18 mei. Zij waren in niveau D2 gekwalificeerd voor de regiofinale in Amersfoort en maken nog kans op een plekje in de districtsfinale.

Karlijn Bergevoet en Fleur Doeve (pupil 1) deden het hartstikke goed in het deelnemersveld van 28 turnsters. Beste toestel van deze meisjes was brug. Karlijn had zelfs met 14,234 punten de hoogste score. Fleur 13,633 punten (nummer 8). Helaas konden ze allebei een val van de balk niet voorkomen . Fleur viel met de snelle rol en Karlijn met de handstand. Karlijn herpakte zich heel goed op vloer en jammer van de val van balk anders had een top drie erin gezeten. Nu werd het plaats 5 waarvoor ze toch een bronzen medaille kreeg en kwalificatie voor district. Ze gaat niet alleen want de 8e plaats voor Fleur is ook genoeg om op 15 juni naar Amsterdam af te reizen.

    
Fleur Doeve & Karlijn Bergevoet          5e plaats: Karlijn Bergevoet

In de ronde daarna bij de pupil 2, D2 Lisa Nieboer, Lieve Bruinenberg en Laure Raes. Dit trio heeft het in de voorwedstrijden fantastisch gedaan en wat konden ze nu in de regio? Balk als eerste toestel en hierop moest Laure helaas een val incasseren. Lieve en Lisa lieten geen steken vallen en werden op dit onderdeel resp. 2 en 3. Op vloer een prachtig uitgevoerde oefening van Lisa en de 14,200 was de hoogste van iedereen. De 14,100 van Lieve zat heel dicht in de buurt en ook Laure had een prima score van 13,450 punten. Podiumplaatsen waren haalbaar voor Lisa en Lieve en met goede oefeningen op sprong en brug pakte Lisa het goud en werd uitgeroepen tot regiokampioen!. Lieve eindigde op plaats 2 en kreeg de zilveren medaille. De 12e plaats voor Laure was gelukkig genoeg om haar clubgenootjes te vergezellen naar Amsterdam. Wat een knappe prestatie van deze meisjes.


1e plaats: Lisa Nieboer; 2e plaats: Lieve Bruinenberg

De dag werd afgesloten met de categorie jeugd D2 met Valerie Arnold. Valerie had in het rayon weinig tegenstanders omdat er maar een handjevol deelnemers waren. Dat was nu wel anders. 28 deelnemers! Ook voor haar balk om mee te beginnen en een val met de radslag; 11,350 punten. Nog niks aan de hand. Dit onderdeel is maar alvast geweest. Valerie liet zich niet van de wijs brengen. Op vloer en sprong ijzersterke oefeningen en de hoogste scores. Valerie is de enige die op sprong overslag half doet en dan heb je een veel hogere D-score! De 14,067 punten op brug was de tweede score en het ging echt om honderdsten of ze goud of zilver zou pakken. Het werd uiteindelijk nipt zilver maar wat een geweldige prestatie en ook zij naar Amsterdam.

    
2e plaats: Valerie Arnold                                             

Trainster Sanne was trots op deze zes turnsters die het ook in de regio hebben kunnen laten zien en hun seizoen gaat nog even door.

Uitslagen

Zes turnsters naar districtsfinale!