G.V. DOS Vianen biedt peutergym aan voor jongens en meisjes in de leeftijd van 2,5-4 jaar. Deze lessen worden gegeven door Jolijn van Vliet in Helsdingen Sport en Cultuur op zondagmorgen van 10.30-11.30 uur. Jolijn turnt al jaren bij de A-selectie, heeft de opleiding Sport & Bewegen afgerond en studeert nu aan de PABO. Bij de peutergym proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elk kind te voldoen. Ja, van elk kind! Elk kind is namelijk anders en daar proberen wij tijdens de les op in te spelen.

  

Sinds maart 2016 beschikt DOS over het keurmerk Beweegdiploma van de KNGU. Dit betekent dat kinderen tijdens de peutergym na een serie van 15 tot 20 lessen het beweegdiploma kunnen halen. In deze leeftijdscategorie vindt namelijk bij kinderen de grootste ontwikkeling plaats ten aanzien van zintuigen, spieren, pezen en gewrichten. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

                      Ook werken we aan de concentratie en coordinatie met behulp van een zgn. “handen- en voetenpad”.

  

Bent u geïnteresseerd? Kom dan gerust een keertje langs op zondagmorgen om te kijken of voor een proefles. Wij werken bij deze les met een 10-rittenkaart. Deze kost € 45,–Meer informatie te verkrijgen via info@dosvianen.nl.