G.V. DOS Vianen biedt peutergym aan voor jongens en meisjes in de leeftijd van 2,5-4 jaar. Deze lessen worden (tijdelijk) gegeven door Sanne Oost in Sportcentrum Helsdingen op vrijdagmorgen van 10.30-11.30 uur. Sanne is afgestudeerd pedagoog, geeft les aan de B-selectie en turnt zelf in de A-selectie.

Bij de peutergym proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elk kind te voldoen. Ja, van elk kind! Elk kind is namelijk anders en daar proberen wij tijdens de les op in te spelen.

  

Sinds maart 2016 beschikt DOS over het keurmerk Beweegdiploma van de KNGU. Dit betekent dat kinderen tijdens de peutergym na een serie van 15 tot 20 lessen het beweegdiploma kunnen halen. In deze leeftijdscategorie vindt namelijk bij kinderen de grootste ontwikkeling plaats ten aanzien van zintuigen, spieren, pezen en gewrichten. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

                      

Ook werken we aan de concentratie en coordinatie met behulp van een zgn. “handen- en voetenpad”.

   

Bent u geïnteresseerd? Kom dan gerust een keertje langs op vrijdagmorgen om te kijken of voor een proefles. Meer informatie te verkrijgen via info@dosvianen.nl.