Juni 2022

Ondanks het vreemde wedstrijdseizoen waarin vele wedstrijden niet door gingen heeft Sanne Oost (senior 2e divisie) het NK toestelfinales sprong en vloer geturnd in Ahoy te Rotterdam. Een unieke belevenis.

10 juni t/m 12 juni: Na drie jaar gaan we eindelijk weer op kamp. Dit keer naar een nieuwe locatie; Loon op Zand. Thema: “Op Avontuur in het Land van DOS”.
60 kinderen waaronder veel nieuwe hebben een geweldig weekend beleefd en de leiding ook!

Tijdens onze clubkampioenschappen op 14 juni 2022 kunnen we goed nieuws melden.
We hebben een nieuwe voorzitter! Keshia Echter is enthousiast geworden na de online ouderavond en gaat het bestuur versterken.
Ook Putri Pratiwi zal toetreden tot het bestuur maar dan als penningmeester.
Priscilla van Breukelen heeft begin dit jaar aangegeven te willen stoppen als penningmeester en zal de komende tijd Putri inwerken.

April 2022
Droevig en mooi nieuws vallen samen in deze maand.
Op 18 april is onze vorige penningmeester Christ Poirters op 73-jarige leeftijd overleden.

Op 26 april krijgt onze vorige voorzitter Jeff van Snippenberg een Koninklijke Onderscheiding.

Februari 2022

Voor het eerst hebben we een online ouderavond gehouden. Tijdens deze avond hebben wij filmpjes uit de lessen laten zien, uitleg gegeven over de vereniging en heeft trainster Sanne Oost een presentatie gegeven vanuit haar masterstudie over een onderzoek wat zij gedaan heeft binnen DOS over vrijwillige inzet tonen.

Na drie jaar stopt Minette Boer met haar bestuursfunctie. Op 16 februari neemt het bestuur afscheid van haar en bedankt haar voor haar inzet.

Oktober 2021
Na een jaar met corona-perikelen kon op vrijdag 22 oktober 2021 gelukkig het Gymfeest in Helsdingen doorgaan. Kinderen hadden het gemist want er kwamen maar liefst 220 kinderen naar Helsdingen om lekker te gymmen, bewegen en te dansen.

November 2020
Tijdens de ALV van 19 november 2020 nam voorzitter Jeff van Snippenberg afscheid. Na 8 jaar voorzitterschap is het tijd om het stokje over te dragen maar helaas was er op dat moment nog geen opvolger. De overige bestuursleden namen de honneurs waar zolang er geen nieuwe voorzitter was.

Jeff van Snippenberg

Ook Petra Reinders liet weten te stoppen met de ledenadministratie. Gelukkig reageerde Inge Huiveneers (voormalig voorzitter, penningmeester) op deze nieuwe vacature en is per 1 januari 2021 begonnen met de ledenadministratie.

Maart 2020
Het begin van het coronavirus in ons land!
Op 13 maart besloot de regering voorlopig alles stil te leggen en kregen we te horen dat alle trainingen de komende tijd kwamen te vervallen.
Deze situatie heeft lang geduurd. In de tussentijd hebben we nog buiten trainingen gegeven, online trainingen gehouden en workouts opgenomen voor onze leden.

Dit betekende ook dat ons DOS-kamp en DOS Gymfeest dit jaar geen doorgang konden vinden.

Oktober 2019
Ook met het jaarlijkse Gymfeest in Helsdingen werd flink uitgepakt. Maar liefst 200 kinderen hebben genoten van dit terugkerend feest.

September 2019
De viering van ons 100-jarig bestaan op zaterdag 14 september 2019. De hele dag buitenactiviteiten op “De Bosbaan”. Om 19.00 uur een receptie voor genodigden en om 20.00 uur was iedereen present in onze gymzaal waar de uitbouw officieel werd geopend door de Wethouder van Sport (Marcel Verweij). Aansluitend de feestavond.

Augustus 2019
De uitbreiding van de gymzaal is gereed! Op maandag 19 augustus kwamen er monteurs van Nijha om putten te voren in de vloer en werden materialen (schuimblokken) geleverd. Aan het einde van die week, net voor de start van het seizoen, was alles geree

Juli 2019
I.v.m. het jubileumjaar werd dit keer het DOS-kamp ook grootser aangepakt. Met 62 kinderen en 13 leiding hebben we in Doornspijk het DOS-kamp XXL gehouden en het was een groot succes! Thema: “Tijdmachine” (disco)

Juni 2019
Op 23 juni 2019 kwam onze turnster Nine Klazema (junior 2e divisie) in actie tijdens de Ahoy-cup in Rotterdam.
Een unieke ervaring om op zo’n podium in Ahoy te mogen turnen.

Maart 2019
In de voorjaarsvakantie werden er binnen maatregelen getroffen. Zo werd een wandrek verplaatst, een nieuwe deur geplaatst en een voorzetwand gemonteerd

In het weekend van 10 t/m 12 maart organiseren wij samen met de KNGU het NK 3e divisie in Sportcentrum Helsdingen. Een lang weekend volop turnen in onze eigen stad. Een geweldige happening met veel publiek en vele vrijwilligers om dit evenement mogelijk te maken.

Februari 2019
Op 11 februari 2019 wordt er gestart met de werkzaamheden om een uitbouw van onze gymzaal te realiseren.

Op 1 februari 2019 treedt Priscilla van Breukelen toe aan het bestuur als penningmeester. Tevens zal Minette Boer als algemeen bestuurslid toetreden.

Januari 2019
De start van ons jubileumjaar want G.V. DOS Vianen bestaat dit jaar (3 september) 100 jaar!
De aftrap was op zaterdag 12 januari 2019 met een feest in onze eigen gymzaal. Eerst een disco voor de leden tot 10 jaar. Om 19.45 uur het officiële gedeelte van de avond waarin we tevens afscheid namen van Christ Poirters. Hij legt zijn taken als penningmeester neer. Daarna was het tijd om te feesten.

December 2018
In een extra ledenbijeenkomst op 18 december 2018 worden de leden bijgepraat over de op handen zijnde verbouwing. Het voorstel van de uitbreiding en de bijbehorende kosten. Unaniem wordt positief op de plannen gereageerd. Een dag later hebben wij de gemeente Vianen laten weten definitief JA te zeggen tegen de in overleg overeengekomen inrichting en kostenverdeling.
Concreet krijgen wij in de uitbouw een valkuil voor sprong en brug! De verwachting is dat de bouw in maart 2019 zal plaatsvinden.