G.V. DOS Vianen geeft vanaf zondag 24 september wekelijks “Ouder- & kindgym” in  Helsdingen Sport en Cultuur van 09.30 – 10.30 uur. Deze vorm van gymnastiek voor de allerkleinsten wordt  gegeven door Jolijn van Vliet. Jolijn turnt bij onze A-selectie, heeft de opleiding Sport & Bewegen afgerond en studeert nu aan de PABO. 

Voor wie?
Dit aanbod van onze vereniging is speciaal bedoeld voor de peuter vanaf 1,5 jaar (tot ong. 2,5 jaar), die samen met papa en mama of opa en oma lekker wil gymmen in een ’echte’ gymzaal.

Samen gymmen, nu al?

“Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net’’, zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

Spelenderwijs ontdekken
Thuis klimmen ze op stoelen en banken. Niets lijkt meer veilig. “Niet doen, mag niet, pas op!” Het zijn de kreten die het kind regelmatig krijgt te horen. Wat thuis niet altijd kan of mag, is wel mogelijk in de gymzaal. Klimmen, klauteren, springen, rollen of spelen met ballen en blokken. Het kan allemaal.

Leren van elkaar

Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De peuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. Natuurlijk speelt muziek ook een belangrijke rol in deze leeftijdsfase.

   

Ook werken we aan de concentratie en coordinatie met behulp van een zgn. “handen- en voetenpad”.

Informatie?
Wilt u meer informatie over Ouder- & Kindgym, stuur dan een mail naar info@dosvianen.nl. Uiteraard kunt u ook een proefles bijwonen of gewoon even komen kijken. De les is op zondagochtend van 9.30 – 10.30 uur in  Helsdingen Sport & Cultuur in Vianen. Bij deze les werken wij met een 10-rittenkaart. Deze kost € 45,–.