Na maandenlange voorbereiding was het afgelopen weekend zo ver. De landelijke kwalificatie turnen dames in Helsdingen Sport & Cultuur te Vianen! Ruim 350 turnsters reisden af naar Vianen voor hun tweede individuele plaatsingswedstrijd.

Op dinsdag voorafgaand aan het weekend waren de vier zeecontainers met turntoestellen van de KNGU reeds achter de sporthal gezet.

Vrijdag 13 januari 2023

Vrijdagmiddag begon de werkgroep al met het opzetten van het podium (t.b.v. wedstrijdtafel), inrichting kassa etc. Vanaf 18.30 uur kwamen de vrijwilligers om mee te helpen met het opbouwen en inrichten van de zaal. Tegen 19.00 uur kwamen de mannen van de KNGU en dan gaat het snel en moet er hard gewerkt worden. Van niets in de zaal tot een compleet ingerichte wedstrijd turnzaal! Na 3 uur lag alles er picobello bij en waren we klaar om het weekend in te gaan!

Zaterdag 14 januari 2023

Op zaterdagmorgen 07.30 uur was de werkgroep (Monique, Alexandra, Jeff, Les, Erik en Hendri) present evenals vele vrijwilligers die die dag zouden helpen. De mensen van de kassa namen gelijk hun plek in en de vrijwilligers voor de catering werden direct geïnstrueerd zodat dit ook van start kon gaan. Eva, coördinator van de groepskinderen ging met hen de zaal in om uitleg te geven en Ivy kreeg uitleg over het bedienen en instarten van de vloermuziek. Ondertussen druppelden ook de eerste turnsters binnen en kwamen namens DOS Sylvie, Ben Hui en Famke in actie bij de junioren 2e divisie.


Om 08.40 uur begon de wedstrijd, liepen onze jongeren keurig met de vlaggen en groepsbordjes de zaal in en kon de wedstrijd beginnen.

Wedstrijd

Voor Sylvie haar 1e wedstrijd van dit seizoen en onder toeziend oog van vele DOS’sers turnde zij een prima wedstrijd. Zij was de beste van het trio en werd 7e. Famke werd 10e doordat haar vloeroefening niet goed ging. Ook Ben Hui liet steken vallen ondanks een goede tsjuki hurk. Zij werd 13e.

De kop was er af. De eerste wedstrijd zat er op en alles liep op rolletjes. In ronde 3 onze senioren 3e divisie, verdeeld over twee banen. In deze categorie won Danique zilver. Een goede vloeroefening met een D-score van 4,4 wat 11,900 punten opleverde. Ook op de andere toestellen turnde zij stabiel dus de zilveren medaille was dik verdiend. Op dezelfde baan een 10e plaats voor Jolijn en Isis werd 17e.
Op baan 2 was Noa de beste met een 10e plaats, Ruth werd 11e, Pleun 15e en Loïs 16e.

De prijsuitreikingen werden gedaan afwisselend door Keshia (voorzitter DOS) en Hendri (bestuurslid wedstrijdzaken)

Ondertussen werden de vrijwilligers voorzien van eten, drinken. Alexandra had zelfgemaakte soep en er werden snacks bezorgd door sponsor “Bij Do”.

Wedstrijd

Na ronde 4 ging de jury warm eten en daarna (18.30 uur) startte ronde 5 met de senioren 2e divisie Noa-Mae en Sanne.
Dit duo begon op brug en Sanne viel helaas na zolendraai handstand. Op balk zette ze dit recht door de hoogste score neer te zetten (12,350); Noa-Mae had helaas geen verbinding met radslag/arabier. Sanne wist de bronzen medaille in de wacht te slepen. Noa-Mae werd 8e.

De bloemen voor de prijswinnaars werden vandaag beschikbaar gesteld door Krijnen Wealth and Flowers en alle turnsters kregen een wedstrijddiploma, gesponsord door VG-print.

Om 20.00 uur was de wedstrijd klaar, werd de zaal opgeruimd, stof gezogen en alles klaar gezet voor de volgende ochtend.

Zondag 15 januari 2023

Op zondagochtend hetzelfde ritueel. Om 07.30 uur aanwezig met een nieuwe groep vrijwilligers, alles werd weer uitgelegd zodat we deze tweede wedstrijddag konden aanvangen.

Vandaag werden de bloemen voor de prijswinnaars ter beschikking gesteld door Bloemsierkunst De Klaproos. Er was ook tussendoor fruit van Fruta Fresca  voor de vrijwilligers en juryleden.

Ook vandaag was er, net als op de zaterdag een herdenkingsplechtigheid ter nagedachtenis aan het overlijden van Christian Meulendijks, vrijwilliger van de KNGU die elke wedstrijd aanwezig was als technici. In de zaal was een hoekje ingericht waar trainers, turnsters en juryleden iets in een boekje konden schrijven wat later aan de nabestaanden wordt overhandigd.

Wedstrijd
In ronde 3, na de lunch kwam Nine in actie bij de junioren 1e divisie. Zowel op sprong, brug als vloer was Nine 2e en ondanks een iets mindere uitvoering op balk pakte ze toch mooi goud en dat voor het oog van veel thuispubliek. Geweldig!

Er was die middag fantastisch turnen te zien met de senioren 1e divisie. Het publiek keek haar ogen uit. Tegen 18.00 uur was de wedstrijddag ten einde; was een vrijwilligersploeg al aanwezig en werd er samen met de mensen van de KNGU afgebroken en opgeruimd. Ondertussen kwam Stardrift (sponsor) de geluidsinstallatie en andere materialen halen en brachten Les en Marcel alle tafels en stoelen weer terug naar V.d. Valk te Houten. Zo deed ieder zijn of haar ding en was om 20.00 uur de zaal weer leeg en was het turnevenement voorbij.

We kijken terug op een geslaagd weekend en dit was niet mogelijk geweest als we niet zoveel vrijwilligers hadden (ruim 90) die ons hiermee geholpen hebben. We hebben positieve reacties gekregen van de KNGU, juryleden en andere belangstellenden en dat is goed te horen. Het is heel fijn om met elkaar dit te kunnen realiseren. We hopen dan ook weer een beroep te kunnen doen op onze vrijwilligers mochten we weer zo’n wedstrijdweekend mogen en kunnen organiseren.

Nogmaals dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, Helsdingen Sport & Cultuur en de KNGU


________________________________________________________________________________________________________________


: