G.V. DOS Vianen biedt kleutergym aan voor jongens en meisjes in de leeftijd van 4-6 jaar. Deze lessen worden gegeven op vrijdagmiddag van 15.00-16.00 uur in de gymzaal aan ’t Zwanengat.

Bij de kleutergym proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elk kind te voldoen. Ja, van elk kind! Elk kind is namelijk anders en daar proberen wij tijdens de les op in te spelen. De lessen worden gegeven door Les van der Wal met enkele assistenten. Mocht u uw kind willen opgeven stuur dan even een mail naar info@dosvianen.nl dan kunnen wij u informeren wanneer er voor uw kind plaats is.

Sinds maart 2016 beschikt DOS over het keurmerk Beweegdiploma van de KNGU. Dit betekent dat kinderen tijdens de  kleutergym na een serie van 15 tot 20 lessen het beweegdiploma kunnen halen. In deze leeftijdscategorie vindt namelijk bij kinderen de grootste ontwikkeling plaats ten aanzien van zintuigen, spieren, pezen en gewrichten. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.