Zaterdag 19 november 2022 was het de beurt aan 22 turnsters van onze vereniging om in teamverband uit te komen bij de middenbouw.
Niveau 4, 5 en 6 komen uit in het voor ons nieuwe rayon Turnado. Vier turnsters uit de A-selectie vormden een team in niveau 4, te weten Sarah de Ridder, Eva van Heugten, Lizzy van Woudenberg en Danesha Hidayunindra. Samen met Miranda en assistent Isis kwam dit team in de 1e ronde in actie in Culemborg.

Team niveau 4

Alle vier turnen zij hun oefeningen en de drie hoogste scores tellen voor het teamresultaat. Balk het eerste onderdeel en de 12,150 punten van Danesha was een goede start en een prachtige oefening. Eva had wel een hogere D-score maar door te vallen bleef haar score steken op 10,650 punten. Maar een goede start want op dit onderdeel waren ze 3e. Ze bleven mooi stabiel en netjes turnen en wisten met z’n vieren een mooie bronzen medaille te winnen. De nummers 1 en 2 van het eindklassement waren buiten bereik maar wat een geweldige start van het seizoen voor deze jonge turnsters.

Bronzen medaille

https://dosvianen.nl/wp-content/uploads/2022/11/Uitslag-Niveau-4.pdf

In ronde 2 en 3 maar liefst 18 turnsters uit de B-selectie onder leiding van Sanne en Loïs. Deze turnsters kwamen uit in niveau 5 en 6 en voor vele meisjes voor het eerst een wedstrijd en wat was dat spannend.

Eerst twee teams in niveau 6. Op sprong, brug en vloer deden ze prima mee ten opzichte van de concurrentie maar de punten werden verloren op het onderdeel balk. Teveel vallen of slordig turnen wat we terug zagen in de E-score. Jammer maar daar kan weer op getraind worden de komende weken. Het team Sayén Hijzelendoorn, Lauren de Groot, Mayra Kasteneer, Nynke Winter, Fleur Takken Linde Veldkamp bleef nog keurig in de top 10 (9e plaats) en het team Zoë Vizee, Nikki Cornelissen, Aafke van Echtelt, Lise van Eijnthoven en Sela Jansen werd 12e.

https://dosvianen.nl/wp-content/uploads/2022/11/Uitslag-Niveau-6.pdf

In de laatste ronde nog twee teams in niveau 5. Ook hier was het toestel balk de spelbreker. Het team Tess Lagendijk, Gwenn Theesing, Isa Schuurman en Isis den Otter was goed op dreef en behaalde zelfs de hoogste score op sprong. Zeer knap. Helaas waren de cijfers op balk te laag om in aanmerking te komen voor een podiumplaats maar de 6e plaats was een goed resultaat. Een 13e plaats was er voor het team Charlotte de Launay, Charlotte van Leeuwen en Doehae l’Maknin. Zij waren maar met z’n drietjes. Charlotte de Launay had een goede dag met zeer hoge scores. Als er individueel was gekeken had ze “brons” gewonnen. Dat belooft nog wat als ze volgende maand individueel worden beoordeeld.

Niveau 5

https://dosvianen.nl/wp-content/uploads/2022/11/Uitslag-Niveau-5.pdf

De eerste wedstrijddag voor de middenbouw zit er op. Altijd even weer wennen maar goed gedaan hoor. Nu lekker trainen, puntjes op de i en op naar de volgende wedstrijd.

Brons in middenbouw niveau 4