Zaterdag 4 februari werd de derde en tevens laatste landelijke kwalificatie teams gehouden. Dit keer was Duiven de locatie. Na drie geturnde wedstrijden wordt er gekeken hoeveel ranking punten het team heeft. De beste 8 teams in de poule stromen door naar de halve finale.

In de ochtend het team in supplement C bestaande uit Danique Meijdam, Isis Veltman, Loïs Verduin en Jolijn van Vliet. Helaas kon Jolijn niet mee doen dus moesten de andere drie aan de bak en alle toestellen turnen.

Het trio begon op balk en helaas viel Loïs met bruggetje achterover. Het trio bleef onder de 10 punten op dit toestel. Op vloer telden de scores van Danique (10,400) en Isis (10,467). Op sprong waren het eveneens Danique en Isis die de punten binnen haalden (11,300 en 10,650). Op brug viel Isis met de losom. Loïs kwam op 7,750 en Danique, ondanks het wegglijden met haar voet bij zolendraai kwam op 10,000 punten uit. In het eindklassement werd het trio 6e en kwam hierdoor net tekort in de ranking om een halve finale plaats af te dwingen. Erg jammer.

In ronde 2, ook in supplement C Ben Hui Boer, Famke Vennema, Noa Kramer, Ruth van Snippenberg en Pleun van Vliet. Dit team begon lekker op vloer met een 11,033 voor Ruth, Ben Hui 10,500 en Noa 10,467 punten. Ook de sprong ging lekker met twee keer een 11 die meetelde (Noa en Ben Hui). Ook in deze groep kon de 10 punten niet gehaald worden op het onderdeel brug en dan laat je toch wat liggen t.o.v. de concurrentie. De wedstrijd werd afgesloten op het onderdeel balk. Een mooie strakke oefening door Famke (11,200), Pleun en Ruth bleven onder de 10 punten maar zijn niet gevallen. Het was een leuke gezellige wedstrijd en dat werd nog beloond met een bronzen medaille voor de 3e plaats. Helaas geen halve finale en dat komt vooral door de vorige twee kwalificaties waar ze te weinig punten voor de ranking hebben gescoord.

In de laatste ronde van deze dag het team in supplement B met Nine Klazema, Sanne Oost, Noa-Mae Blackwell en Cynthia Kroon (van O&O). Wendy Rekkers, die de vorige twee wedstrijden nog mee deed is geblesseerd. Het werd een bijzondere wedstrijd want de scoreborden deden het niet :). Terug naar vroeger….toen wist ook niemand de scores!
Er werd eerst gesprongen door Nine, Sanne en Noa-Mae. Van Nine en Noa-Mae zagen we nog de cijfers (11,900 en 11,550) maar van Sanne was het niet bekend. Vanaf dat moment werd het spannend want je hebt geen idee hoe het gaat. Cynthia viel twee keer van de brug dus Nine en Sanne moesten proberen een goede oefening te turnen en dat deden ze ook, althans….. geen idee wat de jury had gegeven. Les polste wel tussendoor de D-scores. Op balk herpakte Cynthia zich met (wat later bleek) een 11,233. In het begin van de balkoefening van Sanne lukte de sprongenserie niet maar aan het einde van haar oefening deed ze nog een andere sprongenserie waardoor ze toch haar eisen had (11,000 punten). Op vloer turnde Sanne de hoogste score 12,400, Noa-Mae 11,600 en Nine 11,450 punten. Daarna was het wachten want alle scores werden handmatig ingevoerd. Vervolgens werden de D-scores aan de muur gehangen zodat trainers nog protesten konden indienen. Om 19.00 uur was dan eindelijk de prijsuitreiking. Brons voor ons team en daarmee gekwalificeerd voor de halve finale op 1 april a.s. in Den Haag! Gefeliciteerd.

Halve finale bereikt!