Afgelopen weekend werden in Ahoy te Rotterdam de toestelfinales voor turnen dames 2e divisie gehouden. Vanuit DOS hadden Nine Klazema (junior) en Sanne Oost zich gekwalificeerd maar Nine moest helaas afzeggen vanwege een blessure.
Het begon voor Sanne op donderdag 23 juni met een podiumtraining. Dat is al fantastisch. Samen met Elvira hebben ze de oefeningen op sprong en vloer getraind in de Ahoy Arena en later ook nog brug omdat Sanne hierop reserve was. Op die dag moeten ook de rugnummers en accreditaties opgehaald worden.

Zondag 26 juni was het dan zo ver. Om 08.00 uur was een algehele warming-up met inturnen in hal 3 dus om 07.05 uur werd trainer Les opgehaald en toen richting Rotterdam. Na het inturnen was Sanne rond 10.00 uur aan de beurt voor haar onderdeel vloer. Oplopen achter de Nederlandse vlag en vervolgens zette zij een prima vloeroefening neer met helaas een foutje in de laatste serie. Dit kostte haar punten én een podiumplaats. Haar 12,067 punten was nu goed voor plaats 5.
Na deze ronde gelijk door naar sprong; op dit toestel was ze als 8e gekwalificeerde door naar de finale. Haar tsuki’s gingen goed (12,333 en 12,033) en ook dit was goed voor plaats 5. Boven verwachting.
Op brug was verder niemand uitgevallen dus hoefde Sanne hierop niet in actie te komen.

Een unieke belevenis en weer een ervaring rijker!

Sanne Oost 5e in Ahoy