Op zaterdag 18 juni met snikheet weer en in en warme zaal werden de laatste wedstrijden van dit seizoen geturnd. Leiding Sanne, Loïs en Pleun kwamen met 23 turnsters in actie in Amersfoort. Laat in het seizoen maar iedereen had er toch zin in.
In de eerste ronde op baan 1 de middenbouw niveau 5 (geboortejaar 2011) en op baan 2 middenbouw niveau 6 (geboortejaar 2012). Hier werden gelijk de eerste medailles gepakt. Isa Schuurman won in niveau 5 de zilveren medaille. Haar brugoefening was de beste van iedereen met 12,800 punten en ook op de andere onderdelen turnde zij sterk. Het podium werd compleet gemaakt door Charlotte de Launay (4e plaats) en Gwenn Theesing (5e plaats). Zij kregen ook een medaille voor hun prestaties. Isis den Otter eindigde daarachter op plaats 6 en Myléne van Polanen Petel werd 16e.
Op baan 2 kreeg Lauren de Groot een medaille voor haar 4e plaats. Ook zij blonk uit op brug met 12,300 punten. Mayra Kasteneer kwam net tekort voor een medaille; zij werd 5e maar goed gedaan hoor. Sayén Hijzelendoorn had niet haar dag. Zij maakte hier en daar wat foutjes en kwam niet verder dan plaats 14.

In ronde 2 ook middenbouw niveau 5 en 6 maar dan andere leeftijd (geboortejaren 2010 en 2011). Naomi Goossens wist in niveau 5 het goud binnen te slepen na de hoogste scores te hebben geturnd op sprong, balk en vloer. Geweldige prestatie. Indy van der Krift (4e) en Louise de Groot (5e) kregen ook nog een bronzen medaille. Voor Louise extra leuk want zij heeft dit jaar nog geen wedstrijd geturnd vanwege een blessure. Chelsey van den Broek werd 7e doordat zij twee keer van de brug viel, Luna Hazendonk werd 8e.
Op baan 2, niveau 6 was er een 10e plaats voor Nynke Winter.

Na de lunch kwamen de jeugdturnsters in actie. Op baan 1 Lisa Nieboer en Fleur Doeve in supplement F en op baan 2 Tara Schep, Linde Groenendijk en Sanna Klicic in supplement G. Fleur turnde een prachtige brugoefening, hoogste score met 11,300 punten. Lisa deed daar niet veel onder met haar 10,900 (tweede score). Helaas liet Fleur punten liggen op balk en werd zij 5e in het eindklassement. Lisa daarentegen turnde heel goed op balk (11,800) met zelfs een 9 voor uitvoering. Zij werd 3e in het eindklassement en kreeg de bronzen medaille.
Op de andere baan deden de turnsters het ook goed. Sanna liet iets teveel punten liggen op sprong maar door de goede uitvoeringen op de andere onderdelen werd zij ook 3e en greep de bronzen medaille. Linde werd 4e (ook een medaille) en Tara werd 10e.

Deze warme dag werd in ronde 4 afgesloten met de junioren in supplement F (Quinty van Woerkom, Ilse Voskuil, Sofie Dijkema) en supplement G (Amélie Lancee).
Quint was op dreef met de hoogste scores op sprong, balk en vloer en met een halve punt voorsprong op Sofie greep zij de gouden medaille. Sofie kreeg de zilveren medaille. Zij was de beste op brug met 11,250 punten. Ilse liet op dit onderdeel juist de punten liggen terwijl ze op de overige onderdelen juist goed voor de dag kwam. Zij werd 7e.
Amélie op baan 2 turnde ook stabiel, zeker op sprong en balk deed ze erg goed mee t.o.v. de concurrentie. Ook zij nam een medaille naar huis. Zij werd 2e.

Ondanks de warmte een fantastische afsluiting van dit wedstrijdseizoen. Trots op alle turnsters en leiding!
Nog even een paar keer trainen en dan genieten van de zomervakantie.

13 medailles B-selectie