11 november 2023 stond in de agenda voor de 1e kwalificatiewedstrijd voor de middenbouw niveau 5 in Culemborg. Maar wat bleek….er waren zoveel inschrijvingen dat het Rayon Turnado de planning moest omgooien ( 2 kwalificatiewedstrijden i.p.v. 3) waardoor niet alleen niveau 5 moest turnen maar ook de bovenbouw supplement G. Er moest dus keihard getraind worden om klaar te zijn voor de allereerste wedstrijd voor het seizoen. En dat waren ze!!!!

Omdat trainster Sanne zelf wedstrijden had werden de turnsters begeleid door Loïs en Pleun. Middenbouw turnsters Sela Jansen, Charlotte de Launay, Doehay l’Maknin (B-selectie), Tess v.d. Werf en Claire Maarseveen (A-selectie) vormden één team waarbij zij als team beoordeeld werden maar de individuele scores tellen mee voor de ranking om een individuele finale te mogen turnen. Het team begon op balk en dat deden ze direct super. Charlotte had zelf een 13,250 waarmee ze de 2e score neerzetten voor de indivuele ranking. Wij voelen een finale aankomen….
Ondanks dat de muziek het niet deed liet ons team zich niet van de wijs brengen en hebben ze een geweldige wedstrijd geturnd. Ze werden in het eindklassement 2e en de eerste zilveren medaille was binnen. Wat een geweldige start van het seizoen!

In ronde 2 een team van vier turnsters (Isa Schuurman, Tess Lagendijk, Naomi Goossens en Indy v.d. Krift). Zij waren op hetzelfde toestel ingedeeld als Attila Houten en ons werd gevraagd of de twee turnsters van Attila zich bij ons mochten aansluiten. Even telefonisch overleg met trainster Sanne maar geen probleem. Ook dit team ging lekker, turnde goede oefeningen waardoor ook zij aanspraak maakten op de zilveren medaille. Knap hoor om dit nu al neer te zetten zo aan het begin van het seizoen!

Maar we waren nog niet klaar want Tara Schep, Hailey Bakker, Chelsey v.d. Broek en Louise de Groot vomden ook nog een team in supplement G en zij kwamen ronde 3 in actie.
Ook zij lieten zien hard getraind te hebben en legden beslag op plaats 3, een bronzen medaille.

Wat een fantastische dag in Culemborg en wat zijn we trots op onze turnsters en leiding. We bedanken ook Annet en Martine die voor ons gejureerd hebben!

2x zilver, 1x brons