Waar we andere seizoenen met drie teams deelnamen aan de landelijke competitie teams, konden we dit jaar slechts één team samenstellen. Onze turnsters krijgen de keuze of ze ook teamwedstrijden willen doen en dit seizoen was er helaas weinig animo. Dit betekende dat we één team hadden in supplement C (Sylvie, Ben Hui, Karolina, Louiza, Ruth en Isis) en Sanne (normaal supplement B) zou aansluiten in een team van Turn4U dat uitkomt in supplement A. Een samengesteld team dus Turn4U/DOS Vianen.

Ook de teams hebben drie kwalificatiewedstrijden en 11 november was Nijmegen de plaats voor de 1e wedstrijd. Onder leiding van Miranda en Les begon team C rond de middag aan de wedstrijd. 3 turnsters turnen, 2 beste scores tellen. Miranda maakt de indeling en elke turnster zou 2 toestellen voor haar rekening nemen.

Balk het eerste toestel met een goede oefening door Sylvie met slechts één grote wankeling (11,167) en ook Karolina deed het goed met 10,900 punten. De eerste scores stonden! Op vloer kwamen Isis, Louiza en Ruth in actie. Het lag vrij dicht bij elkaar, er werd prima geturnd en de scores van Louiza (11,433) en Ruth (10,933) werden meegeteld. Halverwege de wedstrijd stond het team er goed voor. Helaas ging het mis op sprong. Zowel Sylvie als Ben Hui vielen met de landing bij de tsjuki waardoor de score van Isis (10,350) meetelde en de 10,200 van Ben Hui. Op brug lieten onze turnsters wel veel punten liggen. Ben Hui kwam tot 8,967 en Karolina 8,533. Het blijft altijd een lastig onderdeel.
In het eindklassement werd ons team 6e en de eerste ranking punten voor dit seizoen zijn binnen. De volgende wedstrijd is op 16 december a.s. in Varsseveld.

Team DOS supplement C

Miranda bleef na deze wedstrijd, moest een ronde wachten want om 18.00 uur kwam Sanne in actie in het team Turn4U/DOS Vianen. In supplement A slechts 5 teams. Dit betekent dat alle teams sowieso naast de kwalificatiewedstrijden een halve finale en NK turnen maar de uitdaging zit hem dan er in welk team het beste is dit seizoen.

Sanne zou eerst twee toestellen doen (vloer en balk) maar door een blessure van een van de andere teamleden werd ook sprong van haar gevraagd. Vloer als eerste onderdeel en op haar nieuwe vloermuziek zette Sanne een 12,000 neer met een D-score van 4,4. Haar tsjuki gehurkt ging goed en leverde 11,900 punten op. Met deze twee toestellen behaalde ze de derde score van iedereen. Een lekkere opsteker zo aan het begin van het seizoen. Op brug werden er teveel fouten gemaakt waardoor de cijfers achterbleven maar dit werd redelijk recht getrokken op balk. Maike (Turn4U) turnde een  goede oefening en werd beloond met een 11,200. Sanne viel helaas met de salto en ondanks dat ze ook een eis mist in dit supplement hield ze toch nog 10,350 punten over. In het eindklassement werd dit team 3e en mochten deze turnsters een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Team Turn4U/DOS Vianen
Start landelijke teamwedstrijden