In Amsterdam stond zaterdag de eerste plaatsingswedstrijd voor teams in de middenbouw niveau 3 en in supplement D op het programma. Voor deze wedstrijd zijn ook ranking punten te verdienen .

We begonnen de dag met de middenbouw niveau 3. Onder leiding van Bailey en Isis kwam het team bestaande uit Benthe en Naomi Verberne, Simone Kranghand en Puck van ’t Veen in actie in een klein deelnemersveld van 5 teams. De concurrentie kwam voornamelijk uit Noord-Holland. Alle vier turnen zij de oefeningen en de beste drie scores tellen voor het teamresultaat. Er werd lekker stabiel geturnd met enkele uitschieters. O.a. Benthe die een 14,750 op balk turnde of de 13,650 van zus Naomi op sprong. Ook de 13,650 van Simone op brug mocht er zijn. Het team kwam tekort voor een “echte” podiumplaats. Zij werden 4e maar kregen hiervoor nog wel een medaille.

Simone, Puck, Benthe en Naomi

In ronde 2 het team Louiza el Berkani, Liese Altorffer, Kajsa Cannemeijer en Karolina Herrlitz in supplement D. Dit team kan na een goede ranking doorstromen naar de landelijke competitie dus er staat wel het een en ander op het spel. In deze categorie turnen er drie en de twee hoogste scores tellen. Het team behaalde de hoogste score op brug met nette uitvoeringen van Karolina (12,150) en Kajsa (12,100). Dit waren zelfs de hoogste scores in het gehele deelnemersveld. Ze konden dit met elkaar goed vasthouden en eindigden uiteindelijk op plaats 3; slechts 1 tiende verschil voor een zilveren medaille. Maar wat knap, brons in deze eerste wedstrijd en goed voor de ranking.

Liese, Kajsa, Louiza en Karolina

https://dosvianen.nl/wp-content/uploads/2022/11/Uitslag-PW1-26-nov-2022.pdf

Brons in supplement D