Dokkum….ja dat was de locatie voor de 1e kwalificatiewedstrijd individueel junioren/senioren 2e divisie op zaterdag 25 november. Flinke reistijd en zeker als de A27 het weekend afgesloten is…. Maar goed, vroeg vertrekken en onder leiding van Miranda en Les gingen rond 16.00 uur onze junioren Karolina Herrlitz, Louiza el Berkani (baan 1), Sylvie Flantua en Ben Hui Boer (baan 2) van start.

Op baan 1 begonnen Karolina en Louiza op brug, beetje moeite met de wipper en resp. 9,933 en 9,700 punten. Op baan 2 was sprong het eerste toestel en dat ging stukken beter dan bij de teamwedstrijden. Een 10,950 voor Ben Hui en zelfs een 11,250 voor Sylvie waarmee ze de tweede score had. Dat was een lekkere start!
Door Ben Hui en Sylvie werd sowieso een goede wedstrijd geturnd. Ben Hui erg stabiel met mooie oefeningen op brug, balk en vloer. Ook Sylvie deed het goed totdat ze op vloer viel met haar serie. Dat was jammer. Hierdoor zakte ze in het klassement. Ben Hui werd 3e, kreeg de bronzen medaille en is al geplaatst voor de halve finale op 16 maart in Tilburg. Sylvie werd 11e.

Op baan 1 zette Louiza de tweede score op balk neer (10,950) met haar strakke oefening. Dit deed ze ook op vloer (11,850). Karolina zat niet echt lekker in de wedstrijd. Met sprong kwam ze niet uit waardoor ze een punt inleverde door naast de plank te lopen. Op dit niveau komt je dat dan duur te staan. Louiza wist op een mooie 5e plaats te eindigen. Karolina werd net als Sylvie 11e. De eerste rankingpunten zijn binnen. Over twee weken komen ze weer in actie in Alkmaar.

Het programma liep bijna een uur uit en nadat de jury had gegeten kwamen onze senioren Nine Klazema, Noa-Mae Blackwell en Sanne Oost in actie. Nine is dit seizoen 1e jaars senior en komt uit de eerste divisie. Hoe zou het gaan in dit senioren 2e divisie geweld?

Lekkere volgorde, beginnen op sprong. De tsjuki’s gehoekt van Sanne (11,700) en Nine (11,650) waren goed voor de 3e en 4e score. Noa-Mae sprong 11,450. Ook op brug en balk werd er goed geturnd door het trio waarna vloer de uiteindelijk positie in het eindklassement zou brengen. Nine turnde een 11,200 waarmee ze op een knappe 5e plaats eindigde in het eindklassement. Noa-Mae kwam niet verder dan 10,050 door een hand aan de grond en eindigde op plaats 11. Sanne zette een 12,150 neer wat haar de bronzen medaille in het eindklassement opleverde én ook geplaatst voor de halve finale. Dit trio komt ook 9 december in actie voor hun tweede wedstrijd maar dan in Alkmaar.

Brons voor Ben Hui en Sanne