Phaedra Bogert maakte vandaag op 26 november haar lang verwachte comeback na een blessureleed van vier jaar en hoe. Inmiddels is ze ook senior en kwam ze samen met Amy v.d. Brink uit in de 4e divisie onder leiding van trainster Sanne en Pleun.

Het duo begon op brug en de prachtig geturnde oefening van Phaedra was goed voor 11,100 punten, de hoogste score! Amy turnde 9,700 en dat was ook een prima start.
Op balk viel Phaedra met de radslag en Amy met de pirouette. Dat was jammer maar Phaedra herpakte zich goed op vloer (10,950) en haar overslag heel op sprong was ook weer de beste score (11,600). Na vier jaar afwezigheid won Phaedra deze 1e kwalificatiewedstrijd individueel bij de senioren 4e met een voorsprong van bijna een punt op de nummer 2. Wat een geweldige prestatie. Amy liet punten liggen op het onderdeel vloer waardoor zij in het eindklassement bleef steken op plaats nummer 14. Over twee weken doet dit duo mee aan teamwedstrijden i.s.m. Turn4U.

Sanne en Pleun bleven voor ronde 2 want bij de junioren kwamen Liese Altorffer, Kajsa Cannemeijer en Amy l’Abee in actie. Complimenten van de jury voor de brugoefeningen want dat zag er goed uit. Liese, hoogste score met 10,950 en Kajsa zat er vlak achter met 10,550 punten. Liese wist ook op vloer (11,900) en sprong (11,433) de hoogste scores neer te zetten dus het was niet verwonderlijk dat ook zij de gouden medaille in de wacht sleepte. Kajsa turnde op vloer en sprong ook goed maar helaas viel ze van de balk met arabier en telde er geen sprongenserie. Zij werd 7e in het eindklassement. Amy viel ook maar dan met bruggetje. Verder turnde ze op vloer en brug binnen de top 10 . Dat heeft ze prima gedaan. Amy werd 11e. Ook dit trio doet mee met teamwedstrijden i.s.m. Hellas Tiel.

Goud voor Phaedra en Liese