Zaterdag 3 februari was de tweede kwalificatiewedstrijd voor onze turnsters die uitkomen in niveau 5 (middenbouw) en supplement G. Doordat trainster Sanne zelf wedstrijden had werden alle turnsters vandaag begeleid door Pleun en Loïs. Eerst een beetje uitslapen want onze turnsters waren pas in ronde 2 aan de beurt.
Op baan 1 het team met Tess Lagendijk, Naomi Goossens, Indy van der Krift en Isa Schuurman (supplement G) en op baan 2 de middenbouw turnsters. Dit team bestaat uit Charlotte de Launay, Charlotte van Leeuwen, Doehae l’Maknin, Sela Jansen (B-selectie), Claire Maarseveen, Tess van der Werf (A-selectie).

De jonge turnsters in niveau 5 deden het uitstekend. Iedereen turnt en de hoogste drie scores tellen voor het teamresultaat. Ook is er nog een individuele finaleplaats te behalen maar dat horen we pas later. Op balk mooie scores met o.a. de 13,200 voor Charlotte de Launay (hoogste) en 12,900 voor Tess van der Werf. Doehae en Charlotte van Leeuwen hadden een mooi sprongcijfer van 13,875 . Beiden gelijk. Het team turnde dus een goede wedstrijd met op drie toestellen het beste en wist de gouden medaille in de wacht te slepen. Zeer knap!

Bij supplement G ging het ook goed. De hoogste score op sprong was voor Tess Lagendijk met 10,850 punten. Ook Naomi sprong goed met 10,550. Verder werd er stabiel geturnd en was de bronzen medaille voor dit team. Wat een geweldige prestatie.

In de laatste ronde het team Chelsey v.d. Broek, Hailey Bakker en Louise de Groot in supplement G. Tara Schep was helaas verhinderd. Chelsey (jeugdturnster) had er zin in met mooie scores op sprong (11,150) en brug (11,033) . Louise turnde een stabiele wedstrijd en Hailey (junior) blonk ook uit op sprong met 10,750 punten en brug (10,533). Dit team pakte ook het brons en er zijn ook net als met het vorige team mooie individuele prestaties neergezet dus voor sommigen zit een finaleplaats er wel in. We wachten dat nog even af.

Brons in supplement G
Medailles in Culemborg