Zaterdag 21 mei 2022 stonden er weer wedstrijden op het programma voor drie turnsters uit de A-selectie en 14 uit de B-selectie. Het merendeel kwam dit seizoen voor het eerst in actie dus dat was best spannend. Sanne en Loïs gingen mee als leiding en Annet en Hendri zaten eveneens om 07.00 uur al in de auto om te jureren.

De eerste ronde twee groepen, supplement 5 en 6. De zenuwen waren aanwezig want de eerste wedstrijd en dan ook nog eens in zo’n mooie turnzaal. Op baan 1 in niveau 5 was Isa Schuurman de beste van DOS met een 7e plaats. Op brug was zij de een na beste met 12,600 punten. Gwenn Theesing werd 10e met sprong als beste onderdeel. Een 17e plaats was er voor Charlotte de Launay met prima oefeningen op brug en vloer. Vloer was ook het beste onderdeel zaterdag van Myléne van Polanen Petel. Zij werd 22e.
(Isis den Otter was verhinderd).

Op baan 2 supplement 6 en mede door een mooie balkoefening werd Lauren de Groot 7e in het eindklassement. Sayén Hijzelendoorn was zelfs 2e op balk met 12,150 punten (!) maar liet teveel punten liggen op de andere onderdelen. Zij werd 13e. Een 16e plaats was er voor Nynke Winter en Mayra Kasteneer werd 18e.
Het was een hele ervaring, helaas geen prijzen maar op 18 juni a.s. turnen deze meisjes een 2e wedstrijd en wie weet…..

Turnsters supplement 6

In ronde 2 ging supplement 5 door, andere leeftijd en daar kwamen de eerste medailles. Naomi Goossens won de zilveren medaille na een goede wedstrijd. Op alle onderdelen stabiel geturnd met vloer als uitschieter; 13,050 punten. Daar liet Indy van der Krift het liggen want zij was op sprong 1e en op brug/balk 2e. Uiteindelijk werd zij 3e en een mooie bronzen medaille. Chelsey van den Broek deed het ook goed op sprong, brug en balk. Zij werd net 4e maar kreeg daarvoor toch een medaille. Luna Hazendonk turnde ook een prima wedstijd met een 5e plaats op brug en vloer. In het klassement werd zij 6e, net buiten de medailles maar toch een knappe prestatie.

Chelsey, Naomi, Luna & Indy
Supplement 5 & 6

Na de lunchpauze werd het even wat rustiger want alleen Valerie Arnold kwam in actie bij de junioren E. Haar beste onderdeel t.o.v. de concurrentie was brug met 9,200 punten (3e op dit onderdeel). Op balk viel zij helaas met de radslag. In het eindklassement werd Valerie 5e, een plekje hoger dan de vorige wedstrijd. Haar seizoen zit er nu op.

Valerie Arnold

In de laatste ronde supplement 4 met Jaylinn Chin A Foeng, Danesha Hidayunindra, Sarah de Ridder uit de A-selectie en de jarige Daimy Bijl uit de B-selectie. Amy Binneveld was verhinderd vanwege een buitenlandse trip met school.
Het kwartet ging lekker; er werd goed geturnd zonder grote fouten. Jaylinn behaalde op alle onderdelen hoge cijfers en net als haar 1e wedstrijd in april won zij ook nu goud. Danesha werd dit keer 9e met vloer als beste onderdeel (11,950); Sarah werd 13e en had een heel goed sprongcijfer (14,075) en Daimy werd 18e na een van haar beste wedstrijden te hebben geturnd. Dit kwartet is nu ook klaar voor dit seizoen en kunnen nog een paar weken trainen voordat de zomervakantie begint.

Sarah, Jaylinn, Daimy & Danesha

Het was een lange maar leuke dag met dank aan de leiding en onze juryleden!

Vier medailles