Juni 2018
Het 3e kamp wederom in Doornspijk met als thema: “Cowboys en Indianen”.

April 2018
Eindelijk……wat een paar jaar geleden niet lukte gaat dan nu eindelijk gebeuren. Uitbreiding van onze gymzaal aan ’t Zwanengat.
Donderdagavond 19 april 2018 heeft de gemeenteraad van Vianen, unaniem, besloten om een krediet beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van het Zwanengat. Door dit besluit kunnen wij samen met de gemeente, en in afstemming met alle andere betrokkenen, de plannen voor de uitbreiding van het Zwanengat met ongeveer 120 vierkante meter gaan concretiseren. Vermoedelijke oplevering in het jubileumjaar september 2019!

Maart 2018
Doordat het steeds moeilijker wordt om geld binnen te halen met de collecte van Jantje Beton, gaan we hier na jaren mee stoppen. Mensen hebben haast geen contant geld meer in huis en omdat we veel leden van buiten Vianen hebben is het lastig collectanten te vinden. We zijn dus begonnen met een stroopwafelactie want een stroopwafel lust toch iedereen! Deze eerste keer hebben we maar liefst 780 pakjes verkocht en ruim € 800,– opgehaald. Een mooi bedrag en een goede start van een nieuwe actie!

Augustus 2017
Na de zomervakantie wordt op maandagavond gestart met een recreatief volleybaluur. Een groep van 14 enthousiaste volwassenen volleyballen elke maandagavond met veel plezier en doen zelfs mee aan toernooien in Vianen en omgeving.

Juni 2017
Wegens groot succes weer een DOS-kamp maar dan in een groepsaccommodatie in Doornspijk. Thema: “Circus DOSSIE”. Van vrijdagavond tot zondagmiddag spelletjes doen, zeskamp en alles uitgewerkt in het thema.
 
leiding kampweekend

April 2017
Onze twee jongensgroepen worden regiokampioen Mid-West. Voor het eerst in de geschiedenis van DOS twee jongensteams op het hoogste podium!

      

Maart 2017
Een jaar geleden borrelde het idee op om een landelijke wedstrijd te organiseren. In eerste instantie pas in 2019 omdat we dan 100 jaar bestaan maar de KNGU adviseerde om in 2017 dan een “generale” te houden. We zijn de uitdaging aangegaan. Er werd een werkgroep samengesteld bestaande uit Mariska, Rosita, Kelsey, Alexandra, Jeff en Hendri en na de zomervakantie van 2016 zijn zij aan de slag gegaan. Maandenlange voorbereidingen om het tweedaagse evenement tot een groot succes te maken. Van het bestellen, uitzoeken van medailles tot het ontwerpen van een wedstrijddiploma, van het bedenken van cadeautjes voor juryleden en turnsters tot het zoeken naar sponsoren en vrijwilligers. 


Aankondiging

En dan is het opeens donderdag 9 maart en worden er vier grote zeecontainers van de KNGU met turntoestellen op het terrein van Sportcentrum Helsdingen gezet. Het komt nu echt dichtbij. Wij, DOS Vianen, gaan een landelijke wedstrijd krijgen. Heel bijzonder. Vrijdagmorgen werden door Marcel (van Vliet) en Les podiumdelen opgehaald bij de gemeente, stoelen en tafels bij Van der Valk en samen met Jeff werd alles uitgeladen bij Helsdingen. Tussendoor kwamen ook nog sponsoren spullen brengen en om 17.45 uur kwamen vele vrijwilligers van DOS naar Helsdingen om te helpen met het inrichten van de zaal.
Eerst werden de podiumdelen voor de wedstrijdleiding neergezet, vervolgens de tribunes en de stroomvoorziening. Om 19.00 uur kwamen de mensen van de KNGU en hebben we in een uur alle containers leeggehaald. Op aanwijzingen van de KNGU-monteur werden toestellen neergezet, de grote vierkante vloer neergelegd en ondertussen waren mensen van de werkgroep bezig de infostand, de entree, de bewegwijzering in het pand etc. etc. gereed te maken. Om 22.00 uur was alles klaar en zag het er fantastisch uit! 

Op zaterdagmorgen 11 maart waren de leden van de werkgroep om 07.00 uur in de zaal om de laatste puntjes op de i te zetten; flesjes water op de jurytafels, kassa gereed maken, koffie/thee voor de juryleden in de DOJO en om 07.30 uur het uitdelen van t-shirts aan de inmiddels gearriveerde vrijwilligers. Iedereen nam zijn of haar plaats in want de eerste turnsters vanuit alle delen van het land kwamen al binnen. We zouden bijna vergeten dat er in het weekend ook nog 8 DOS turnsters in actie moesten komen voor hun wedstrijd. Ben Hui trapte af in ronde 1 bij de Instap N2. Daarom was Miranda inmiddels ook gearriveerd. De eerste ronde begon om 08.55 uur, alle turnsters en de DOS-meisjes met de groepsbordjes en de vlaggen stonden opgesteld en op muziek kwamen ze de zaal binnen. Het was begonnen! 


Ingerichte zaal

Ben Hui turnde een prima wedstrijd. Zowel op brug, balk en vloer behaalde ze de derde score. Op sprong was ze 5e maar haar stabiele turnen bracht haar toch naar het hoogste podium. Zij won goud. Wethouder Verweij van de gemeente Vianen zou alle prijsuitreikingen van het hele weekend op zich nemen dus hij hing de door Sportprijs Vianen gesponsorde medaille om bij Ben Hui en de winnaars kregen ook nog een bloem, gesponsord door Bloemsierkunst De Klaproos. Alle deelnemende turnsters in het weekend ontvingen het blad “Turnsupporter” en een door Annet gemaakte sleutelhanger. 

Alexandra coordineerde de catering voor de jury en de vrijwilligers. Voor deze laatste groep hadden we kleedkamer 4 ingericht om daar even te eten en te drinken en dat liep erg goed. Ze had zelfs 2 x 30 liter soep gemaakt! Het werd steeds drukker in Helsdingen. Dat kwam ook omdat in ronde 3 eredivisie turnsters jeugd, junioren en senioren in actie kwamen en dat is turnen op hoog niveau hoor. 

In ronde 2 en 3 hadden wij geen DOS-turnsters op de wedstrijdvloer. Wij moesten wachten tot ronde 4 met daarin Bailey en Chloé bij de junioren op baan 2 en Aïsha bij de jeugd op baan 1. Bij Aïsha konden er 17 kwalificeren dus dat moest wel lukken. Ze viel helaas wel met de flik flak op balk maar op sprong en brug was ze superieur waardoor ze zilver won. Bij de junioren 13 turnsters die zich konden plaatsen voor de halve finale. Bailey ging prima. Ze had de hoogste score op balk en eindigde uiteindelijk op een mooie 6e plaats. Voor Chloé werd het spannend want ze was na drie toestellen nog niet veilig mede door een val van de balk. Gelukkig turnde ze een prima vloeroefening en haar 12e plaats was ook voldoende voor kwalificatie. 

De juryleden gingen lekker genieten van een warme maaltijd en de zaal vulde zich inmiddels met ex-turnsters, vrienden, vriendinnen, geïnteresseerden uit Zijderveld want aan het begin van de avond kwamen de senioren Linsey, Hannah en Sanne nog in actie. In deze categorie slechts 10 turnsters die in aanmerking konden komen voor de halve finale. Dat werd een pittige opgave. Het trio begon op sprong waar Sanne voor het eerst haar tsjuki zou springen en dat lukte. De dames lieten nauwelijks steken vallen. Hannah en Linsey turnden uitstekend. Sanne had geen verbinding op balk dus na drie onderdelen was zij nog niet zeker van kwalificatie. Haar goede vloeroefening was uiteindelijk haar redding. Ze werd 9e, is door naar de halve finale evenals Linsey met haar 6e plaats en het publiek kon live aanschouwen hoe Hannah naar het brons greep. 

Dag 1 was voorbij. Turnsters gingen huiswaarts. Sommige juryleden bleven overnachten bij Van der Valk, anderen vertrokken naar huis. Wat een mooie dag was het met goede prestaties van DOS-turnsters (alle 7 turnsters gekwalificeerd!) en een soepel verlopende wedstrijddag met ruim 600 man publiek. De leden van de werkgroep bleven nog achter om de zaal op te ruimen, restanten magnesium opzuigen en alles weer gereed te maken voor de volgende wedstrijddag. 

De zondag stond in het teken van de 2e kwalificatie voor turnsters uit de 1e divisie. Een kortere dag dan de zaterdag met 4 wedstrijdrondes. De werkgroepleden waren om 07.00 uur weer present om alles in gereedheid te maken; de vrijwilligers (dezelfde en anderen) kwamen rond 07.30 uur. Net als de zaterdag verliep alles weer voorspoedig. Namens DOS kwam alleen Ivon in actie bij de junioren in ronde 3. Ook zij had veel bekijks van vriendinnen, clubgenootjes etc. Ze turnde een prima wedstrijd met een mooie balk- en vloeroefening en ook haar tsjuki werd met een mooi cijfer beloond, 12,833 punten. Op brug liet ze net even teveel punten liggen zodat een podiumplaats buiten bereik bleef maar haar 5e plaats is ruimschoots voldoende om naar de halve finale te mogen. 

Tussen ronde 3 en 4 nam Maarten Kraneveld, voorzitter LTC Turnen van de KNGU en tevens wedstrijdleider, het woord en haalde DOS-voorzitter Jeff van Snippenberg en bestuurslid Hendri Oost naar voren. Hij bedankte hen en de andere leden van de werkgroep voor de gastvrijheid en de organisatie van dit turnweekend en overhandigde een trofee. 


Maarten Kraneveld (KNGU), Jeff en Hendri

Het programma liep wat in. Dat betekende dat om 17.00 uur de wedstrijddag ten einde was. Nadat iedereen de zaal verlaten had, weer nieuwe vrijwilligers waren gearriveerd evenals een extra mankracht van de KNGU werd alles in rap tempo opgeruimd. Alle toestellen werden weer in de containers gereden; entree, infostand, kleedkamer 4 etc. werden opgeruimd en netjes gemaakt en om ruim 19.00 uur was er nog een consumptie voor de harde werkers. Hierna werd er afscheid genomen van de mensen van de KNGU en inmiddels was besloten dat wij in 2019, het bondskampioenschap 3e divisie zullen gaan organiseren! Voor onze turnsters in die divisie een mooie uitdaging om er vol voor te gaan. 

Het was een fantastisch weekend waarmee we onze relatief kleine vereniging landelijk en regionaal op de kaart gezet hebben. Onze dank gaat uit naar de sponsoren. Zonder deze bedrijven/instanties was het voor ons niet mogelijk geweest dit evenement te organiseren. Verder willen wij onze vrijwilligers (ca. 50!) bedanken evenals Wethouder Verweij voor de prijsuitreikingen, Sportcentrum Helsdingen voor de goede service, Van der Valk Vianen, de leden van de werkgroep, Annet Willigenburg voor het maken van alle presentjes en Ramon Oost voor het ontwerpen van promotiemateriaal en het maken van films en foto’s. 

OVER TWEE JAAR WEER!

Oktober 2016
Op vrijdagavond wordt gestart met het zgn. “springuur” o.l.v. Les van der Wal. Tijdens dit uur wordt er voornamelijk geturnd op de springtoestellen, zoals kast en pegasus. Daarnaast wordt er veel gesprongen met de trampoline en behoren ook lange mat en verende tumbling tot de gebruikte toestellen. Het springen is goed voor de conditie en bevordert de sprongkracht.

September 2016
Op 2 september 2016 starten we weer met Ouder- en Kindgym in Sportcentrum Helsdingen o.l.v. Kelsey Elbertse. Met deze discipline zijn we in 2013 gestopt vanwege te weinig animo maar er komen steeds vaker verzoeken van ouders binnen. Ouders, opa’s en oma’s kunnen heerlijk samen met hun (klein)kind een uurtje gymmen.

Juni 2016
DOS gaat op kamp!
Voorzitter Jeff durfde de uitdaging aan om voor de allereerste keer een kamp te organiseren. Een kamp moet groeien door het maar gewoon te gaan doen. En zo werd door het bestuur een kamp georganiseerd in tenten in Leusden.


   

Maart 2016
DOS beschikt over het keurmerk Beweegdiploma.
Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma.