Op zondag 15 december 2019 is het Anissa Meijdam gelukt goud in de wacht te slepen bij de senioren 3e divisie. Een 4e plaats was er voor Loïs Verduin en Noémi Meijdam werd 6e.
Dit trio kwam in de laatste ronde in actie en zaten tegenover de junioren Ruth van Snippenberg, Famke Vennema en Robin Schroder. Alle zes beginnen op sprong.


Bij de senioren mag de sprong wel wat beter. Noémi had hierop de hoogste score van het drietal (11,400). Op brug turnde Anissa een 10,000 bij elkaar, de op een na beste score. Loïs heeft op dit onderdeel een lagere D-score dus blijft altijd wat achter en Noémi kwam niet verder dan 9,400. Op balk geen acro/acro voor Noémi, een val voor Loïs met bruggetje achterwaarts maar Anissa turnde wel een goede oefening met 10,700 punten. Op vloer nam Loïs revanche met 11,533 punten en een D-score 4,00. Keurig en eindigde in het klassement op plaats 4 waarvoor ze een medaille kreeg. Noémi werd 6e en Anissa ging er met de winst vandoor. Zeer knap want ze is een tijdje geblesseerd geweest.


1e plaats: Anissa Meijdam                 4e plaats: Loïs Verduin

Op de andere baan dus de junioren. Famke en Robin eerstejaars junior dus wat konden zij? Nou ze konden veel! Robin trapte goed af met 12,050 punten op sprong, liet het iets liggen op brug en balk maar op vloer was haar 11,450 punten een goede score en greep zij het brons in het eindklassement. Famke viel dan wel van de balk met wisselspagaat maar op alle toestellen was ze superieur. Ruim 0,3 kwam ze tekort voor goud maar zilver is een fantastisch resultaat en kwalificatie is daarmee een feit.
Ruth had sprong als beste onderdeel (11,650 punten) maar een val van de balk met arabier bracht haar niet verder dan plaats 11 in het klassement.

     
3e plaats: Robin Schroder                      2e plaats: Famke Vennema

In de ronde daarvoor de senioren 2e divisie, Bailey Lenting, Chloé Gielen en Noa-Mae Blackwell. Beginnen op balk en dat ging mis bij Chloé (pirouette) en Noa-Mae (flik-flak). Bailey had weer een stabiele balkoefening met 10,850 punten. Op vloer liet Chloé nog meer punten liggen terwijl de andere twee dezelfde score turnden; 11,767 punten. Maar… Chloé kan goed springen en dat liet ze dan ook zien. Haar tsjuki werd beloond met 12,067 punten maar Bailey ging daar overheen met 12,167 punten en de hoogste score. Bailey stond na drie onderdelen op zilver met brug nog te gaan. Spannend…. maar daar ging het mis. Ze schoot weg met losom handstand en kwam niet verder dan 7,767 punten en zakte naar plaats 11. Erg jammer. Chloé turnde een uitstekende brugoefening en haar 10,200 bracht haar naar plaats 5 en een medaille. Noa-Mae turnde 9,300 punten bij elkaar en eindigde op plaats 9.

       5e plaats: Chloé Gielen

In de vroege ochtenduren kwam Sylvie Flantua nog in actie. Sylvie, vorig jaar geen wedstrijden geturnd, komt dit seizoen uit bij de jeugd 2 in de 2e divisie. Keuze oefenstof en een divisie hoger. Best spannend. Ook zij begon op sprong en haar 11,400 punten was een goede start van de wedstrijd. Op de overige onderdelen geen grote fouten en lekker stabiel geturnd. Met 42,567 punten eindigde Sylvie op een mooie 7e plaats. De kop is er af en een goed begin van dit seizoen.

  Sylvie Flantua

Deze turnsters komen in het nieuwe jaar op zaterdag 25 januari in actie voor hun tweede kwalificatie. De turnsters met podiumplaatsen hebben zich al gekwalificeerd, van de anderen is het nog niet bekend.

Twee intensieve weekenden hebben we achter de rug met goede en wat tegenvallende prestaties maar er komen nog meer kansen.

 

 

Goud voor Anissa Meijdam