Zaterdag 7 december 2019, de eerste kwalificatie dag voor de A-selectie en dan volgen er nog drie dagen. Ook de derde divisie is dit seizoen ingedeeld bij Noord-Holland (2e divisie had dit al) en ook zijn turnsters uit elkaar gehaald en op andere dagen ingedeeld. De 1e kwalificatieronde bestaat nu uit vier wedstrijddagen. Zeer intensief voor de leiding.

Ben Hui Boer trapte vanmorgen vroeg af in Amsterdam bij de jeugd 1, N2. Sprong het eerste onderdeel. Ook al had ze druk geoefend op de tsjuki, ze sprong toch een overslag. Een lagere D-score maar verder prima uitgevoerd. Op brug veel elementen en alles lukte (12,067). Een beetje wiebelig op balk maar wel blijven staan en zelfs de tweede score met 12,750 punten. Zeer goed. Vloer was wat onwennig door het nieuwe muziekje maar met 12,567 punten kon ze prima meekomen. In het eindklassement werd Ben Hui 4e en dat is een geweldige start van dit seizoen! In januari volgt de tweede kwalificatie.

    
Ben Hui Boer

In ronde 2 op baan 1 Simone Kranghand (instap N3) en bij de pupil 2, N3 Amy l’Abee, Nynke Kampen en Quinty de Bruijn.  Simone begon op sprong en met 12,450 punten liep ze hier wel wat achterstand op t.o.v. de concurrentie. Gelukkig kon ze dit goed maken op de andere onderdelen. Vooral  de 12,867 op balk was goed, zelfs de tweede score.
Simone werd 5e en kreeg hiervoor een medaille.
  5e plaats voor Simone

Op de andere baan het trio pupil 2. Zij begonnen op brug. De 12,200 van Nynke was een prima opening van deze wedstrijd. De 13,400 op balk was ook goed. Op vloer en sprong liet ze wat punten liggen maar een 6e plaats is een goed resultaat. Amy had sprong als beste toestel met 13,425 punten. Op de andere onderdelen was ze vrij stabiel wat haar een 11e plaats opleverde. Quinty werd 18e met vloer als beste onderdeel.

   Amy, Nynke & Quinty

In ronde 3 Suzanne Barzilay en Jada Hees; Jada is vorige week van de trap gevallen, lichte hersenschudding dus kijken wat ze kon vandaag bij de pupil 1, N2.
Starten op sprong en daar maakten ze elkaar niet veel. Jada 13,117 en Suzanne 13,100 punten. Op brug zwaaide Jada een keer teveel en dat kostte haar punten. De oefening van Suzanne was prima. Beide turnsters vielen van de balk, dat was erg jammer maar Suzanne maakte dit ruimschoots goed door de hoogste score te turnen op vloer (13,400 punten). Dat was knap en mede hierdoor klom ze naar plaats 5 en kreeg hiervoor ook een medaille. Jada was wat slordig op vloer en werd 15e.

 5e plaats voor Suzanne

 Suzanne & Jada

Deze dag werd afgesloten door Isis Veltman en Noa Kramer bij de senioren 3e divisie. Vloer als eerste onderdeel en dat ging Isis prima af (11,000); Noa blijft hierop wat achter doordat ze niet alle eisen heeft. Sprong ging erg goed. Voor Isis zelfs de tweede score met 11,200 punten. Helaas kwam ze op brug niet verder dan een 8,300. Noa behaalde een 9,100 maar dit was toch de vierde score dus er werd of laag gejureerd en niet zo goed geturnd….. Ook op balk lage cijfers maar in het eindklassement werd Noa toch 8e en Isis 14e. Of dit genoeg is voor kwalificatie dat weten we nog niet. Eerst volgt in januari de tweede kwalificatie.

   Isis & Noa

De eerste wedstrijddag van dit weekend zit er op. Morgen (zondag) komen nog eens 9 turnsters in actie. 
                                                  

 

1e kwalificatieweekend A-selectie