Op deze zondag 8 december 2019 nog eens negen turnsters die hun 1e kwalificatie moesten turnen. Goud was er voor Ivy van Bruggen, brons voor Nine Klazema en Sanne Oost.

De wekker ging (weer) vroeg bij leiding en Louiza el Berkani. Zij mocht om 08.30 uur aantreden bij de pupil 2, N2. Een grote groep van 28 turnsters en hoog niveau. Louiza begon op sprong en haar 12,200 punten was een prima start. Op brug ging het ook lekker met reusjes in haar oefening. Ze verloor punten met haar oefening op de balk. Een val met de pirouette en zelfs niet geteld. Jammer, op vloer een 12,100 wat haar naar plaats 19 in het eindklassement bracht. Goed gedaan hoor. Of het voldoende is voor kwalificatie, dat weten we nog niet maar op 18 januari heeft ze een tweede poging.

  Louiza el Berkani

In ronde 2 was het de beurt aan Ivy van Bruggen bij de senioren 3e divisie op baan 2. Helemaal alleen want Jolijn is geblesseerd en de anderen zitten op andere dagen ingedeeld. Op baan 1 de jeugdturnsters Manon Schuur, Kajsa Cannemeijer en Liese Altorffer. Gezellig met z’n viertjes de warming-up doen.

Ivy ging super goed, knalde gelijk op vloer met 12,600 punten (hoogste score) na een prachtige oefening. Ook op sprong en brug was ze de beste. De 10,233 punten op balk was goed voor de vierde score maar ze was bij lange na niet meer in te halen. Met twee punten voorsprong pakte ze het goud en kwalificatie is een feit! Goed hoor.

  1e plaats: Ivy van Bruggen

Op de andere baan ging het ook lekker. Voor het eerst keuze dus ook vloeroefening op muziek en dat ging prima. Wel wat onwennig maar het trio kwam er goed door heen. Liese was zelfs derde op dit onderdeel met 12,133 punten. Manon viel helaas 2x van de balk en dan wordt een hoge notering erg lastig. Kajsa sprong erg goed en haar 11,900 was ook de hoogste score. In het eindklassement werd Liese 4e en Kajsa 5e. Gezien het aantal deelnemers kregen ze hiervoor een medaille. Manon werd 11e.

  Liese en Kajsa

De dag werd afgesloten met Nine Klazema op baan 1 bij de junioren 2e divisie en op baan 2 Hannah Hijmering, Sanne Oost en Danique Meijdam bij de senioren 2e divisie. Voor Danique best spannend omdat zij voor het eerst in deze divisie uitkomt na verplichte promotie.

Nine begon op sprong, een lekkere volgorde en dat ging goed met 12,150 punten. Op brug liep het wat minder met de wipper en ze raakte de mat. Kwam niet verder dan 10,050 punten. Op balk de hoogste score. Het zag er wat aarzelend uit maar wat ze deed was goed en haar 11,233 punten was een super cijfer. Op vloer kon ze deze vorm vasthouden waardoor ze in het eindklassement 3e werd en de bronzen medaille ontving (nog geen 0,2 achter de nummer 1).

 3e plaats: Nine Klazema

De senioren begonnen op balk en Hannah trapte af. Al heel lang geen salto gedaan door blessure maar ze liet zich niet kennen en turnde de salto. Helaas viel ze maar het was een overwinning op zichzelf. Ook Sanne viel met de salto dus beide dames begonnen met een flinke achterstand. Danique turnde een stabiele oefening en behaalde 10,900 punten. Op vloer was Sanne weer in haar element met een mooie oefening wat 12,450 punten opleverde (hoogste score). Danique deed het ook uitstekend met 11,700 punten. Bij Hannah merkte je tijdens de oefening dat ze voorzichtig was met haar voet (blessure) – 10,600 punten. Hierdoor maakte ze ook enkele passen achterwaarts bij haar tsjuki gehoekt (11,800 punten); Sanne wederom de hoogste score met 12,300 punten. Op brug hadden Sanne en Hannah hetzelfde cijfer (10,567); Danique turnde een complete oefening en scoorde 10,467. Zeer knap van Danique hoe ze deze wedstrijd heeft geturnd en een 4e plaats (en medaille) opeiste. Sanne pakte brons voor haar 3e plaats en Hannah werd 10e.

 3e plaats: Sanne Oost; 4e plaats: Danique Meijdam

Wat een weekend. Een aantal turnsters is al zeker van plaatsing. De rest krijgt op 18 januari een nieuwe kans. Volgend weekend nog eens 15 turnsters die hun 1e kwalificatie gaan turnen!

Medailles in Amsterdam